Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pušenje u zatvorenom koštalo 310.000 eura

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 08.01.2024. u 08:09
Turistički inspektori su u toku 2023. godine izrekli 309.930 eura novčanih kazni zbog konzumiranja duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru, kazali su Uprave za inspekcijske poslove.

Iz inspekcije poručuju da konzumacija duvana nije dozvoljena ni u zatvorenim baštama, dodajući da je novi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, koji je na javnoj raspravi, još rigorozniji od trenutno važećeg, te da će se njime zabraniti i upotreba elektronskih cigareta u zatvorenom, piše Dan.

"Kada govorimo o Zakonu o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, tokom 2022. godine Turistička inspekcija je izvršila 3.353 inspekcijska nadzora kada je zabilježena 521 nepravilnost, izdato je 693 prekršajnih naloga u iznosu od 212.070 eura, a podnijeto je 135 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. U 2023. godini, zaključno sa 13. decembrom, izvršena su 5.303 inspekcijska nadzora, konstatovano 765 nepravilnosti, izdata su 1.084 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 309.930 eura, a podnijeto 78 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka”, kazali su za Dan iz Turističke inspekcije.

Iz inspekcije objašnjavaju šta predviđa novi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, koji je na javnoj raspravi.

 

“Novi zakon predviđa da bude još rigorozniji, kako po pitanju ograničavanja upotrebe duvanskih proizvoda, tako i u dijelu prekršajnih mjera. Naime, istim će se zabraniti upotreba elektronskih cigareta koje su trenutno dozvoljene u zatvorenom radnom i javnom prostoru, a prekršajne kazne za prekršioce zakona će biti veće”, poručili su iz inspekcije.

Izvor: Dan

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.