Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radojević: Pavićeviću je smrskan nos i imao je povrede potiljka

page_ubistvo
arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.07.2016. u 06:25

Vještak medicinske struke, Nemanja Radojević, juče je u podgoričkom Višem sudu na suđenju Žarku Pavićeviću (74) za ubistvo brata Rajka Pavićevića (75) iz Nikšića kazao da je žrtva imala povrede nosa i potiljka. Proces vodi sutkinja Vesna Moštrokol. 

Žarko Pavićević se tereti da je 1. oktobra prošle godine, u naselju Miločani u Nikšiću, s umišljajem ubio starijeg brata Rajka, hirurga u penziji. Prema navodima optužnice, okrivljeni je brata više puta udario po glavi tvrdim predmetom. Od ovih udaraca došlo je do unutrašnjih povreda mozga, zbog kojih je Rajko Pavićević preminuo istog dana.

Vještak je objasnio da je na tijelu pokojnog Pavićevića konstatovao „smrskani nos i veliku povredu potiljka”.

“Skup ovako brojnih povreda može se vidjeti kod pješaka koji su udareni automobilom pri većoj brzini, ali ne i od pada sa kreveta. Nijedna od povreda ne može se zadobiti padom sa kreveta”, kazao je vještak Radojević.

On je objasnio da su te povrede mogle nastati od udarca letvom, cjepanicom ili od udarca nogom. Navodeći da je nemoguće bilo izbrojati sve povrede, Radojević je ipak ustvrdio da je pokojni Pavićević pretrpio od 10 do 15 udaraca.

Vještak je naveo da na tijelu pokojnog Pavićevića nije konstatovao opekotine na koži, čime je opovrgao odbranu optuženog da je njegov brat bio naslonjen na vruć šporet kada je ušao u prostoriju u kojoj je ležao.

Komentarišući medicinsku dokumentaciju pokojnog Pavićevića, koji je nekoliko mjeseci prije smrti liječen u nikšićkoj bolnici, Radojević je kazao da razlog njegove nepokretnosti ne leži u bolesti vena.

“To može biti zbog poremećaja centralnog ili perifernog nervnog sistema. U izvještaju piše da odbija da ustane iz kreveta. Ovakav podatak mi daje za pravo da zaključim da se radilo o nepokretnoj osobi, ali uzrok ne mogu da saopštim”, kazao je Radojević.

Na pitanje sudskog vijeća, vještak je kazao da tragovi krvi na šporetu, zidu i plafonu nijesu mogli nastati kada je Pavićević padao na pod.

Branilac optuženog, advokat Veljko Đurđić prigovorio je nalazu vještaka Radojevića navodeći da obdukcija nije urađena po zakonu.

“Obdukcioni zapisnik je napisan, a prethodno nije pribavljena medicinska dokumentacija o zdravstvenom stanju pokojnog Pavićevića. Vještak prejudicira zaključak i olako daje mišljenje da Rajko Pavićević povrede nije mogao zadobiti padom sa kreveta”, kazao je advokat Đurđić.

Suđenje se nastavlja 4. oktobra.

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).