Radomir Kovačević novčani dio Nagrade oslobođenja grada donirao Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju, Novak poručio da dolazi u Nikšić

dobitnik_kov
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 18.09.2015. u 12:26

Odsustvo članova porodice Đoković i humani gest, Radomira Kovačevića , drugog dobitnika Nagrade oslobođenja grada, obilježili su ovogodišnje uručenje najvećeg opštinskog priznanja.

Najbolji teniser svijeta nije došao da primi nagradu zbog, kako je naveo, privatnih obaveza u Njujorku, ,ali je zato poručio da će svakako u skorije vrijeme doći tim povodom u Nikšić.

S druge strane vlasnik firme Mezon, Radomir Kovačević, primajući nagradu za iskazan društveno odgovoran odnos i realizaciju niza kapitalnih projekata u opštini Nikšić, zahvalio se u svoje i ime firme,  što je prepoznata njegova društvena  odgovornost prema Crnoj Gori i posebno Nikšiću.

„Nagrade, a posebno najdraže, obavezuju na nova pregnuća i djela“, poručio je Kovačević,  a zatim humanim gestom zavrijedio aplauz prisutnih u sali Nikšićkog pozorišta.

„Novčani dio nagrade poklanjam JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Nikšiću“, kazao je na kraju svog obraćanja.

Prije dodjele Nagrade, predsjednik žirija, Srđan Spajić, pročitao je i obrazloženje za ovgodišnju dodjelu najvećeg opštinsog priznanja.

Obrazlažući nagradau dodijeljenu Novaku Đokoviću, Spajić je naveo da se radi o potomku poznate porodice Đoković  iz Jasenovog Polja koja je dala mnoge ugledne ljude, ističući da je i pored njihovog raseljavanja  ostala neraskidiva veza sa postojbinom.

„Cijenimo posebno činjenicu da je Novak Đoković, i kada je postao jedan od najpoznatijih ličnosti na svijetu, po mnogima i najbolji sportista svijeta, došao da vidi odakle potiče i gdje su mu korijeni. To nas je posebno rukovodilo kada smo odlučili da mu damo ovu prestižnu nagradu, kao i uvjerenje da će ta emocija podstaći mlade generacije i sve druge Nikšićane da još više poštuju svoj grad i svoju Crnu Goru“ kazao je Spajić dodajući da su uvjereni kako je Novak sa tog crnogorskog krša i ponio pobjednički duh koji ga krasi.

Pored toga, komisija je posebno cijenila njegovu humanitarnu misiju koju sprovodi širom svijeta.

„Osnivač je fondacije koja se bavi razvojem i unapređenjem života djeteta. Angažmanom na ovom polju zavrijedio je zvanje svjetskog ambasadora UNICEF-a.

U obrazloženju za dodjelu nagrade Kovačeviću, Spajić navodi da se tokom bogate poslovne karijere Kovačeviće isakzao kao stručan i profesionalan inženjer, sa viskom oragnizacionim sposobnostima, preduzetničkim duhom i znanjem. Dobtinik je i nagrade naj menadžer – Šampion Biznisa 2015 Evropskog udruženja menadžera jugoistočne i središnje Evrope, a njegova kompanije stipendirala i desetine učenika i studenata, a sponzorisala je i brojne sportske kolektive.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).
Privredna društva sve češće ugovaraju rješavanje eventualnih sporova pred Arbitražnim sudom, a prednjače preduzeća čiji su vlasnici stranci, ili čije je sjedište van Crne Gore, saopštili su Danu iz Privredne komore Crne Gore (PKCG).
Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Stanice policije Šavnik, tokom pojačanih kontrola saobraćaja na djelovima magistralnih puteva, uhapsili su državljanina Srbije M.P. (34), koji je pokušao da podmiti policijskog službenika.