Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radulović: Otvorena vrata ideji i obećanjima da Župa dobije status Gradske opštine

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 26.11.2023. u 08:24
To što su odbornici lokalnog parlamenta usvojili inicijativu da Nikšić dobije status Grada, dobar je korak da Župa dobije status Gradske opštine, ocijenio je predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Župa Dragoljub Radulović.

On je kazao da je podnošenje inicijative da Nikšić dobije status Grada potpuno opravdano, jer je, smatra, Nikšić kroz vjekovnu, prije svega slobodarsku tradiciju, to odavno zaslužio.

„Sigurno je da se dobijanjem statusa Grada za Nikšić otvaraju mnogi benefiti od kojih boljitak može da ima svaki njegov stanovnik. Ovom inicijativom se, takođe, širom otvaraju vrata ideji, a i političkim obećanjima, da Župa dobije status Gradske opštine što bi značajno doprinijelo sigurnijem razvoju našeg mjesta.  Sama činjenica da bi sami stanovnici Župe u tom slučaju mogli da planiraju koji su to prioritetni projekti koje je potrebno realizovati je dovoljna da se na toj inicijativi istraje“, smatra Radulović.

Konačno bi, kaže Radulović, Župa tada konkretno imala prihode koji bi joj pripadali po osnovu svojih prirodnih bogatstava koja posjeduje.

Vjeruje i da će se kroz status Gradske opštine pokazati ekonomska održivost i to će, prema njegovim riječima, biti reper kako Župa treba da planira svoj opstanak.

„Želim da vjerujem da ova inicijativa neće ostati mrtvo slobo na papiru nego da će njeni inicijatori djelovati brzo i sve što prije završiti na zadovoljstvo svih nas koji živimo u ovoj opštini i u našoj mjesnoj zajednici. Svako odugovlačenje bi doprinijelo obesmišljavanju ove odlične inicijative. Vrijeme pred nama će dati sve odgovore“, ocijenio je predsjednik MZ Župa.

U obrazloženju inicijative koja je usvojena u petak u gradskom parlamentu, njen podnosilac, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, naveo je da bi realizacijom ove ideje otvorio put za ispunjenje zahtjeva mještana Župe nikšićke da pomenuta mjesna zajednica, u razumnom roku, dobije status Gradske opštine.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
  Tanja Mirković iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kazala je za TVCG da se u Crnoj Gori očekuje novi tropski talas od četvrtka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.
  Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu, protiv pravnog lica iz Nikšića a ujedno i osnivača, izvršnog direktora i ovlašenog lica u tom pravnom licu M.M (38), zbog sumnje da je izvšio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.