Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:19
12.6.2019.

Razvojni centar u Nikšiću počinje sa besplatnim radionicama

Nikšićka Igračkoteka i Razvojni centar Udruženja “Roditelji” počinju sa radom ove sedmice i najavljuju dvije besplatne edukativne i zabavne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog urasta.


Djeca će razvijati vještine spretnosti, preciznosti  ali se i dobro zabaviti prolazeći NTC poligone i različite stimulativne igre.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493  ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

Večeras u 19h uslijediće  edukativna radionica pod nazivom “Preciznost i znanje, za veselo igranje”, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 9 godina.

“Igra predstavlja najvažniji metod učenja jer je to način da se mališani razvijaju, istražuju, otkrivaju i stiču nova znanja i  iskustva. U skladu sa tim, na ovoj radionici prijavljena djeca će osim zabave, imati priliku da igrom usvajaju motoričke, kreativne  vještine  i preciznost.  Strpljenje i čekanje reda su takođe bitne osobine koje će razvijati tokom ove radionice, i to uz druženje sa vršnjacima, pri čemu će njegovati i timski duh. Radionicu vode socijalne radnice Tanja Ćirović i Katarina Čarapić, a broj mjesta je ograničen na 15”, naveli su iz Udruženja “Roditelji”.

U petak  14. juna od 19h biće održana “NTC Radionica” koja se organizuje u saradnji sa  PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore –  NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak,  Artić Pinokio koji imaju licencu za sprovođenje programa.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je NTC lincencirani predavač iz NTC centra u Nikšicu, Tanja Raičević.

U toku radionice, djeca će imati priliku da se zabave i učestvuju u brojnim  igrama, zagonetnim pitanjima  i razvijaju svoje sposobnosti prolazeci NTC poligone.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

Ostale vijesti iz kategorije