Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Redovna nastava u gotovo polovini osnovnih škola

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 19.02.2024. u 18:38
Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obavještava javnost da se od 136 osnovnih škola koje su dostavile informacije Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija (od ukupno 163 državne osnovne škole), nastava realizuje u 104 škole (od čega u 76 u punom kapacitetu, dok u 28 djelimično), a nastava se ne odvija u 32 osnovne škole.

"Kada je riječ o srednjim školama, od 44 škole od kojih je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u ovom trenutku dobilo infomacije (od ukupno 50 škola na nivou Crne Gore), 38 škola realizuje nastavu (od čega 24 u punom kapacitetu, a 14 djelimično), dok se u 6 škola ne sprovodi nastavni proces", navodi se u saopštenju.

Dodaju da od 13 državnih muzičkih škola, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ima informacije o 8 muzičkih škola, od kojih se u 4 ustanove rad odvija redovno, djelimično se rad realizuje u 2 ustanove, dok se u 2 ustanove ne odvija nastava.

Od 22 predškolske ustanove na nivou Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ima informacije o 19 ustanova od kojih se u 15 predškolskih ustanova rad odvija redovno, dok se djelimično rad realizuje u 4 ustanove.

Učenički i studentski domovi i resursni centri, kako kaže, rade redovno.

"Prema navedenim podacima, koji su trenutno dostupni Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, jasno je da informacija koju je u medijima danas plasirao predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore o 160 škola koje su obustavile nastavni proces, ne odgovara stvarnoj situaciji na terenu", navodi se u saopštenju.

Dodaju da će ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će uložiti sve napore da se što prije uspostavi redovni nastavni proces u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama.

"U isto vrijeme, zahvalni smo svim direktorima koji su organizovali nastavu u svojim školama i svim prosvjetnim radnicima kojima je, uprkos svemu, interes djece na prvom mjestu", zaključeno je u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore.