Rock&Recycle: Posjetioci Lake fest-a skupili 200.000 čaša

Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.08.2022. u 11:58
Posjetioci muzičkog festivala „Lake fest“ i ove godine pokazali su društveno-odgovornu stranu, pa su u sklopu akcije “Rock&Recycle” ove godine skupili oko 15.000 iskorišćenih plastičnih čaša.

U okviru ove kampanje koju Pivara „Trebjesa“ već deset godina organizuje na Lake Fest-u, prikupljeno je čak 200.000 plastičnih čaša.

Svi oni koji su bili dio trodnevnog muzičkog ugođaja imali su priliku da, i na festivalskom prostoru i u kampu, učestvuju u zanimljivim aktivacijama i da za prikupljenu ambalažu dobiju i simboličan poklon.

Pored solarne prese za limenke, veliku pažnju kampera izazvao je XO Magic Box modernizovana verzija popularne igrice „iks-oks“ – uređaj koji koristi prazne limenke za “obilježavanje” X i O polja. Igrajući ovu popularnu misaonu igru, kamperi su prikupili nekoliko stotina limenki koje su poslate na reciklažu.

„Najveća vrijednost akcije ‘Rock&Recycle’ je što je za deset godina skrenula pažnju velikog broja ljudi na važnost očuvanja životne. Spoj muzike i zabave kroz društvene igre i aktivacije pravi je način da ih dodatno motivišemo da čuvaju predivnu prirodu koja ovaj festival čini dodatno vrijednim. Vjerujemo da su im ekološke navike postale i dio svakodnevice“, kazala je Natalija Đordan, menadžer korporativnih komunikacija Pivare.

Na Lake fest-u i ove godine organizovana je kampanja „Kad pijem ne vozim“. Pivara „Trebjesa“ subvencionisala je dio cijene karata za autobuski prevoz i tako omogućila svima uživanje u muzici i bezbjedan povratak kući.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) odlučio je da se popust za električnu energiju za domaćinstva, koji je važio od 1. jula do 30. septembra, primjenjuje do kraja godine.