Autor: onogost.me
Foto: UCG
15:22
5.7.2019.

Saradnici u nastavi Fakulteta za sport na raspolagaju studentima u pripremi za prijemni ispit

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore je bio veći broj prijavljenih studenata u odnosu na broj slobodnih mjesta, u prvom upisnom roku, saopštio je dekan ovog fakulteta prof. dr Stevo Popović.


„Oštrom selekcijom na prijemnom ispitu taj broj se prepolovio na jednom studijskom programu (Fizička kultura i zdravi stilovi života) i ostalo je dovoljno slobodnih mjesta za drugi, a možda i za treći upisni rok. Na drugom studijskom programu (Sportski treneri i novinari) situacija je bila malo drugačija, budući da se prijemni ispit temeljio isključivo na provjeri opšteg znanja“, kazao je dekan Popović. 

Na Studijskom programu fizička kultura i zdravi stilovi života upisano je do sada 33 studenta, dok je na studijskom programu Sportski treneri i novinari upisano 47 studenata u prvom upisnom roku. Na oba studijska programam raspisano je 60 slobodnih mjesta.

„Na Studijskom programu Fizička kultura i zdravi stilovi života ostalo je 27 slobodnih mjesta, dok je na Studijskom programu sportski treneri i novinari ostalo 13“, saopštio je dosadašnje rezultate upisa dekan Popović.

Dekan Popović preporučuje kandidatima da se upoznaju sa prijemnim ispitom na SP Fizička kultura i zdravi stilovi života.

„Saradnici u nastavi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje stoje na raspolaganju studentima da ih upute, ali i da probaju, u praktičnom smislu sve što ih očekuje na prijemnom ispitu“, kazao je Popović.

On je napomenuo da su za SP Sportski treneri i novinari, neophodna opšta znanja iz sporta, pa bi bilo dobro da kandidati, kroz čitanje enciklopedije, unaprijede svoje opšte znanje iz oblasti sporta.

„Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je fakultet koji studentima nudi mnogo mogućnosti tokom studiranja, ali da bi postali dio porodice neophodno je da imaju određena znanja kako bi se kasnije mogli nesmetano uključiti u rad po predmetima. Za kratko vrijeme je vrlo teško naučiti da plivate, unaprijediti motoričke sposobnosti, odnosno vještine u sportskim igrama ali, ipak treba pokušati i raditi na rutini već postojećih sposobnosti i vještina, jer se može desiti da nijanse odlučuju o upisu svakog od kandidata. Stoga, obratitie se našim saradnicima da vam daju savjete i prođu sa vama praktičnio dio prijemnog ispita“, poručio je Popović.  

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:03
  11.12.2019.

  Košarkaški savez Crne Gore oprostio se od jednog od najboljih, poručio je predsjednik KSCG-a Veselin Barović na Komemorativnoj sjednici povodom smrti Želimira Željka Cerovića.

 • 15:29
  11.12.2019.

  Količina i tempo kojim trenutno koristimo prirodne resurse našeg podneblja prevazilazi održivost. Direktan efekat ovakvog odnosa prema prirodnim resursima je jak pritisak i izazivanje opasnosti za vrste, staništa i lokalne zajednice. Moramo biti svjesni da je biodiverzitet temelj zdravlja planete i ima direktan uticaj na život svih nas, saopštili su iz NVO „Morakovo“.

 • 14:35
  11.12.2019.

  Diskriminacija Roma toliko je prisutna, da je ta grupa ljudi navikla na nju. Iako ima pomaka neophodno je i dalje raditi na jačanju svijesti o aktivizmu mladih kao i razbijanju stereotipa, poruka je sa drugog Forum teatra, koji je održan na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, u okviru projekta ''Mladi promovišu sebe i svoju kulturu - Mi smo tu''.

 • 13:34
  11.12.2019.

  Političke partije reagovale su povodom sinoćnjeg ranjavanja nikšićkog biznismena Miodraga Dake Davidovića, na kojeg je nepoznati napadač ispalio hitac u lobiju hotela "Kraun plaza" u Beogradu.