Savjet mladih DPS Nikšić obilježio Međunarodni dan mladih

13988906_632309620265031_1687269634_n
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 12.08.2016. u 18:35

Savjet mladih DPS Nikšić danas je povodom obiljžavanja Međunarodnog dana mladih upriličio konferenciju pod nazivom „Uloga i doprinos mladih u daljem društveno-ekonomskom razvoju“.

Kako navode, cilj konferencije da se ovim datumom ukaže na najvažnija pitanja i probleme koji se tiču mladih, a u okviru pomenute teme, učesnici su  u svojim izlaganjima obradili nekoliko segmenata kao što su : zapošljavanje, mediji, biznis, kulture, društvene mreže, kao i uloga mladih u procesu odlučivanja.

Govorilo se i o mehanizmima pomoću kojih država želi da amortizuje probleme mladih kroz razne projekte, a kao jedan od najvažnijih ističu omogućavanje velikom broju visokoškolaca da odradi pripravnički, a da nakon toga jedan tio njih bude radno angažovan. Takođe je pomenut i projekat 1000 plus stanova, kroz koji kako kažu,  Vlada Crne Gore želi da stvori preduslove da velikom  broju mladih bračnih parova riješi stambeno pitanje.

Na konferenciji je poručeno i da kada je u pitanju naš grad naznačeni su projekti čijom su realizacijom stvoreni uslovi za kvalitetniji život mladih, kao i bavljenje naučno-istraživačkim radom, a to su kako navode, jedini olimpijski bazen u Crnoj Gori i IPC „Tehnopolis“. Dodaju i da žele da posebno ukažu i na dinamičan kulturni zamah koji je poslednjih godina, prema njihovim riječima, prisutan u našem gradu, kako kroz unapređenje kulturne ponude tako i stvaranjem neophodnih prostorno –tehničkih uslova stavljanem u funkciju nove zgrade Nikšićkog pozorišta.

Na konferenciji je zaključeno da su mladi pokretači ideja i inovacija. Da su problemi koje su mladi identifikovali slični problemima mladih u svijetu u velikoj mjeri, kao i da država ulaže napore da kroz razne projekte koji su , kako kažu, prije svega namijenjeni mladima kreira što povoljniji ambijent za njihov život kako bi bili što više uključeni u proces donošenja odluka.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.