Autor: onogost.me
Foto: screenshoot
16:31
19.8.2019.

Sedam godina na triciklu po Evropi, put ih nanio i kroz Crnu Goru

Crnogorskim drumovima ovih dana možeta sresti nesvakidašnje putnike. Turisti iz Amerike, Suzan i Čak na svom neobičnom  triciklu, o ležećem položaju  laganim ritmom  obilaze Evropu uzduž i porpijeko već punih sedam godina.


Put ih je ovih dana nanio i kroz Nikšić. 

„Željeli smo da vidimo kakav je život u tim zemljama. Kakvi su ljudi, kultura, istorija, da razgovaramo sa stanovnicima. Predivan je osjeća putovati polako i upoiznavati nova mjesta i ljude. Tricikle je veoma lako voziti. Nijesu brzi, i za brzu vožnju nijesu dizajnirani, spori su u brdima, ali su veoma udobni“, navode oni. 

Kuda god prođu kažu izazivaju pažnju, ali oni ne misle da rade išta posebno. Jednostavno uživaju u penziji i prirodi i naročito balkanskim zemljama kojima su priznaju opčinjeni. 

„Ljudi su divni. U odnosu na Ameriku mnogo je jeftinije živjeti ovdje. Život je lak, miran, to nam odgovara, baš nam se sviđa i ne planiramo skoro vraćati se u kući“, ističu ovi turisti. 

Na svom putovanju obišli su preko 40 zemalja, a nekima su se vraćali i više puta. Nekad spavaju u motelima, nekad i na otvorenom, a sve što im treba nalazi se u malom prtljažniku.

„Tu je šator za kampovanje, mala stolica, vodootoporne torbe, nosimo naravno pametne telefone, voda, hrana, mala peć za kuvanje, imamo sve što nam treba“, navodi Suzan. 

Kažu da za sedam godina otkad putuju Evropom nikad nijesu imali ni najmanju neprijatnost. Uživaju u svom nebičnom putovanju koje ih preko naše zemlje sada vodi do Skadra gdje će prezimiti, a onda se možda, kažu, vrate i u Crnu Goru.  

TVCG

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:34
  24.2.2020.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, dok je u sjevernim predjelima izražena poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

 • 08:31
  24.2.2020.

  Za dvije godine, koliko se u crnogorskom pravnom sistemu primjenjuje alternativna krivična sankcija kazna zatvora u prostorijama za stanovanje, 310 osuđenika izdržalo je tu kaznu.

 • 20:05
  23.2.2020.

  U znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i večeras je u Nikšiću održana litija, kojoj je prethodio moleban u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog

 • 16:52
  23.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.