Sela u Goliji i dalje zavijana, smetovi i do dva metra

golija
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.01.2017. u 12:31

Nekoliko sela u Goliji i dalje je zavijano, a mještani su još jednom uputili apel da se pristupni putevi očiste kako bi mogli normalno da dolaze do svojih kuća.

”Nijesu se ispunila nadanja da će putevi napokon biti prohodni. Iako smo dobili uvjeravanja da će u ponedjeljak doći mehanizacija, to se nije desilo ni danas. Dok ne vidimo svojim očima, na obećanja se izgleda ne možemo osloniti”, izrazio je nezadovoljstvo jedan od mještana Višnjića Dola i dodao da je situacija ista u selima Javljenu, Gosliću i Selini.

Naš portal je pisao o ovom problemu, koji, prema riječima stanovnika, traje duže od 15 dana, kada je napadao veliki snijeg u tom dijelu nikšićke opštine.

U ime svih mještana, naš sagovornik pozvao je nadležne da im pruže ruku pomoći.

”Samo želimo normalno doći i otići do svojih kuća, kao ostali građani ove države. Da ne moramo praviti prtine i probijati smetove kao prije pedeset godina”, rekao nam je on.

Direktor nikšićkog Komunalnog preduzeća Miodrag Muratović kaže da će sjutra biti očišćeni pristupni putevi do golijskih sela. 

”Angažovali smo privatnika, koji će sjutra u 8h krenuti za Goliju. Riječ je o vertikalnim, nepristupačnim i makadamskim putevima, zbog čijih karakteristika smo se odlučili na taj korak”, rekao je u izjavi Muratović.

Sela u golijskom kraju do kojih vode pristupni putevi zavijana su od početka godine, a mećave stvaraju smetove i do dva metra na pojedinim mjestima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.