Autor: onogost.me
Foto: UCG
16:42
16.1.2021.

Senat UCG imenovao komisije za razmatranje konkursnog materijala

Senat Univerziteta Crne Gore UCG je na elektronskoj sjednici imenovao komisije za razmatranje konkursnog materijala i pisanje izvještaja za izbor u akademsko zvanje na sedam organizacionih jedinica. Cilj je realizacija konkursa za izbor u akademska i naučna zvanja i sprovođenje postupaka,


Imenovane su komisije za sljedeće oblasti: Solfeđo (Solfeđo i Metodika nastave solfeđa), Izvođačke umjetnosti i Izvođačke umjetnosti (Kamerna muzika) na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore, za oblast Slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti, oblast Metodika razredne i razredno-predmetne nastave matimatike i Metodika vaspitno-obrazovnog rada na Filozofskom fakultetu, oblast Zaštita bilja i Tehnologija poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na Biotehničkom fakultetu, Dijagnostička grupa kliničkih medicinskih predmeta na i Hirurška grupa kliničkih medicinskih predmeta i Grupa predmeta uvoda u medicinu, Farmaceutska tehnologija i kozmetologija i Biofarmacija sa farmakokinetikom i Internistička grupa kliničkih medicinskih predmeta na Medicinskom fakultetu, oblast Primijenjena matematika i programiranje i Matematika na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Na istoj sjednici, razmotreni su prijedlozi organizacionih jedinica u realizaciji postupka za sticanje akademskog naziva doktor nauka za šest kandidata, nakon čega su donijete odluke o imenovanju mentora.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:00
  4.3.2021.

  U Crnoj Gori je više od 26,3 hiljade građana, putem sajta covidodgovor.me, iskazalo interesovanje za vakcinaciju protiv Covid-19, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

 • 13:14
  4.3.2021.

  Kandidatkinja za odbornicu “SDP – SRCEM ZA NIKŠIĆ”, Milica Kontić je saopštila da su nikšićki vrtići iz godine u godinu sve puniji na zadovoljstvo i roditelja i djece, tako da danas preko 2.300 najmlađih sugrađana pohađa jedan od 25 vrtića, ili grupa pri osnovnim školama.

 • 09:21
  4.3.2021.

  Tužilac i portparol ODT u Nikšiću Stevo Šekarić kazao je da će nikšićko Tužilaštvo pokrenuti postupke protiv svih prijavljenih osoba, pa i predstavnika političkih partija za koje se dokaže da su organizovali skupove kojima su kršili mjere protv širenja virusa korona. On je istakao da su od početka godine optužene 74 osobe.

 • 08:33
  4.3.2021.

  U Crnoj Gori se trenutno liječe 484 pacijenta zaražena korona virusom, što je najveći broj hospitalizovanih od početka epidemije.