“Šesnaestogodišnjak planirao zločin”

69705658_628987947628071_5742352965306417152_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 16.10.2019. u 06:34

Osamnaestogodišnja K. R. iz Nikšića nije preminula odmah pošto je dvije godine mlađi mladić više puta izbo nožem po glavi i tijelu 18. septembra u blizini jezera Krupac u Nikšiću, navodi se u rješenju Vrhovnog suda kojim se potvrđuje produženje pritvora okrivljenom šesnaestogodišnjaku.

U dokumentu Vrhovnog suda se navodi da se Nikšićanin sa pripremljenim nožem odvezao taksijem sa K. R. u blizini jezera Krupac gdje ju je izbo više puta u predjelu glave i tijela.

Djevojka je, navodi Pobjeda, preminula trpjeći “fizičke bolove jakog intenziteta dužeg trajanja, kao i duševne bolove jakog intenziteta”, nakon čega je šesnaestogodišnjak odvukao tijelo i bacio ga u jarak.

DETALJI IZ ISTRAGE

Upravo su ove okolnosti bile presudne za odluku sudija vijeća Apelacionog i Vrhovnog suda da odbiju zahtjev branioca da se šesnaestogodišnjaku pritvor zamijeni alternativnim mjerama, odnosno da se prema maloljetniku preduzmu mjere privremenog nadzora od strane organa starateljstva radi pružanja pomoći i zaštite.

Vrhovni sud je prilikom potvrđivanja odluke prvostepenog suda uzeo u obzir težinu krivičnog djela koje se maloljetnom stavlja na teret izraženu kroz visinu zakonom propisane kazne za to djelo (kazna zatvora najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora) i koje je posebno teško zbog načina izvršenja i posljedica.

U dokumentu Vrhovnog suda se navodi da je prvostepeni sud dao dovoljno jasne i valjane razloge o svim okolnostima koje su od značaja za produženje pritvora okrivljenom maloljetniku.

Oni podsjećaju da osnovana sumnja da je maloljetnik počinio teško ubistvo proizilazi iz DNK vještačenja u kome se navodi da krv pronađena na patikama okrivljenog potiče od ubijene osamnaestogodišnjakinje.

VJEŠTAČENJE

Informaciono-tehnološkim vještačenjem utvrđeno je da je maloljetnik preko aplikacije Viber dogovorio sastanak sa žrtvom.

Konačno i iz iskaza bliskih rođaka žrtve proizilazi da je djevojka neposredno prije sastanka bila na selu kod tetke R. R. odakle je krenula u grad, da bi poslije više od sat vremena bila nedostupna na telefonu.

“Vijeće za maloljetnike Apelacionog suda Crne Gore je pravilno odlučilo kada je produžilo pritvor prema maloljetnom B. N. za još 30 dana, jer se cilj pritvora u ovoj fazi postupka ne može postići alternativnim mjerama iz Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku”, navodi se u obrazloženju Vrhovnog suda.

Porodica je nestanak djevojke policiji prijavila 7. septembra, a samo dan kasnije njeno tijelo je u blizini brane jezera Krupac pronašao mještanin Kočana dok je čuvao stoku.

Tijelo je bilo okrenuto licem ka zemlji, a na potiljku djevojke bile su vidljive povrede i tragovi krvi, zbog čega je policija odmah posumnjala da se radi o nasilnoj smrti. Analiza telefonskih komunikacija i iskazi rođaka žrtve pomogli su policiji da identifikuje počinioca i nakon samo dva sata stavi mu lisice na ruke.

 

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.