SICG: Drugo kolo izviđačke Lige okupilo preko 300 učesnika

izvidjaci333
digital-dobrilovic.com
  • Autor onogost.me
  • 18.04.2016. u 11:55

Savez izviđača Crne Gore (SICG), u sklopu svojih redovnih aktivnosti, organizovao je u Herceg Novom II kolo izviđačke Lige Crne Gore, tokom kojeg su planinke i izviđači pokazali svoje znanje iz topografije, signalizacije, šatorizacije, prve pomoći i orijentacije. 

”Drugo kolo okupilo je 317 učesnika iz 10 izviđačkih odreda, kao i izviđače OI ”Trebinje”. Njihov zadatak bio je da uz pomoć busole i topografske karte pređu stazu dugu devet kilometara i izvrše sve zadatke na njoj. U sklopu staze, učesnici su posjetili manastir Savinu, tvrđavu „Španjolu“, Stari grad Herceg Novi i mnoge druge kulturno-istorijske objekte u ovom gradu”, naveo je Peko Vukadinović, načelnik SICG.

On je dodao da je domaćin bio OI „Orjen“ iz Herceg Novog, koji je na najbolji mogući način pokazao svoje kapacitete i u najljepšem svijetlu svim izviđačima predstavio grad Herceg Novi.

U II kolu, kako se navodi, učestvovale su sljedeće izviđačke jedinice: OI „Straševina“, OI „Ratko Žarić“, OI „Dragan Cerović Gigo“, SČ „Grahovo“ iz Nikšića, OI „Stara Varoš“ iz Podgorice, OI „Gojko Kruška“ sa Cetinja, OI „Nikola Đurković“ iz Tivta, OI „Orjen“ iz Herceg Novog, OI „Ibar“ iz Rožaja i OI „Trebinje“ iz Trebinja’

“Naredno takmičenje zakazano je za mjesec maj u Podgorici, dok je ovo kolo, ujedno, bilo i promocija ovogodišnjeg Zbora SICG, koji će se održati u čast velikog jubileja, proslave 60 godina postojanja Saveza izviđača Crne Gore. Tim povodom, u sklopu ovogodišnjeg kalendara aktivnosti, predviđeno je veliko okupljanje izviđača Crne Gore, koje je zakazano za 28. 29. i 30. april 2016. godine”, najavio je Vukadinović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.