Sjutra dodjela Trinaestojulskih nagrada

trinaestojulska_nagrada
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 11.07.2016. u 16:34

Trinaestojulske nagrade, najveće nacionalno priznanje Crne Gore, uručiće sjutra laureatima predsjednik Skupštine Darko Pajović.

Veljko Bulajić dobio je nagradu za životno djelo, a godišnja priznanja pripala su Igoru Đuroviću, Miloradu Popoviću i Miladinu Šobiću. Odluku je donio Žiri, čiji je predsjednik bio Gojko Kastratović, i članovi Ilija Vujošević, Igor Lakić, Miomir Vojinović i Asim Dizdarević.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo se dodjeljuje istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je stvojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i čije djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore.

Trinaestojulska nagrada za 2016. godinu dodjeljuje se građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi ili pravnom licu, koji ima sjedište na teritoriji Crne Gore za djela ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva u prethodne dvije godine, koji su od izuzetnog značaja za državu.

 

Izvor: RTCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.