Sjutra konkurs za drugi upisni rok na Univerzitetu Crne Gore

univerzitet_crne_gore_0
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2016. u 16:12

Univerzitet Crne Gore raspisaće sjutra konkurs za upis na prvu godinu studija u drugom upisnom roku u akademskoj 2016/2017. godini. Mjesta ima za 130 budžetskih i 597 samofinansirajućih studenata.

Preostalih budžetskih mjesta ima na Fakultetu dramskih umjetnosti (19), Fakultetu likovnih umjetnosti (6), Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje (12), Filološkom fakultetu (14), Filozofskom fakultetu (10), Mašinskom (17), Metalurško-tehnološkom (30), Muzičkoj akademiji (20) i Prirodno-matematičkom fakultetu (2). 

Za studente koji će sami snositi troškove školovanja mjesta ima na Ahtitektonskom fakultetu (6), Biotehničkom (45), Ekonomskom (Bijelo Polje 23), Fakultetu dramskih umjetnosti (16), Fakultetu likovnih umjetnosti (4), Fakultetu političkih nauka (10), Pomorskom fakultetu (31), Frakultetu za sport i fizičko vaspitanje (71), Fakultetu za turizam i hotelijerstvo (85), Filološkom fakultetu (97), Filozofskom (43), Građevinskom (32), Mašinskom (71), Metalurško-tehnološkom fakultetu (33) i Prirodno-matematičkom fakultetu (30).     

„Prijave na konkurs podnose se u četvrtak, 7. jula 2016. godine. Kandidati, uz prijavu, podnose originalnu diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu koji se polaže eksterno po Zakonu o gimnaziji i Zakonu o stručnom obrazovanju, originalna svjedočanstva o završenom I, II, III i IV razredu srednjeg obrazovanja, biometrijsku ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i kopiju uvjerenja o državljanstvu, ovjerenu kopiju diplome Luča ili njoj ekvivalentne diplome, diplomu (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom takmičenju srednjoškolaca“, saopšteno je sa UCG.

Strani državljanin podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju da je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

„Kandidati koji nemaju diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu koji se polaže eksterno po Zakonu o gimnaziji i Zakonu o stručnom obrazovanju, uz prijavu za upis podnose i izjavu da se prijavljuju i za polaganje testova, ukoliko žele da se izjednače sa kandidatima koji su polagali eksterni maturski odnosno stručni ispit. Polaganje testova iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nijesu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno, biće organizovani u petak, 8. jula 2016. godine“, objašnjeno je sa UCG.

Dopunski ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, polažu se u ponedjeljak, 11. jula 2016. godine prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnoj tabli univerzitetskih jedinica. Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa utorkom, 12. jula 2016. godine.

Radi implementacije principa afirmativne akcije, za osobe sa invaliditetom i pripadnike manjinske zajednice Roma i Egipćana, ukupan broj za svaki studijski program povećava se za 1 %.

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, a u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.