Sjutra počinje elektronski upis u vrtiće

Elektronski upis djece u javne predškolske ustanove za školsku 2022/23. godinu vršiće se putem portala www.upisi.edu.me od 25. maja do 15. juna.

 

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da se ovo se odnosi na djecu koja se po prvi put upisuju u ustanovu ili djecu koja su tokom školske 2021/2022. godine bila ispisana iz vrtića.

“Djeca koja su prethodne godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja smatraće se upisanim od 01. septembra 2022. godine”, pojasnili su.

Portal će biti dostupan od 25. maja do 15. juna 2022. godine u bilo koje doba dana i noći.

Procedura zahtijeva samo unošenje matičnog broja djeteta, čime se iz baze podataka povlače ostali potrebni podaci kao što je izvod iz matične knjige rođenih, potvrda centara za socijalni rad i drugo.

“Ukoliko roditelj ili staratelj nije u mogućnosti da dijete upiše elektronski, postoji mogućnost da se to uradi neposredno u ustanovi”, piše u saopštenju Ministarstva.

Zaključivanje ugovora o međusobnim pravima i obavezama između roditelja i ustanove obaviće se naknadno, prema planu samih ustanova.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na 32. Svjetskom kongresu FIEPS i 15. evropskom kongresu najprestižnija nagrada “FIEP Europe Thulin Award” će biti dodijeljena crnogorskom naučniku prof. dr Dušku Bjelici, redovnom profesoru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, od najstarije evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja – FIEP EUROPE.