Stan kao novogodišnji poklon za deset RE porodica

1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 29.12.2017. u 12:45

Deset porodica RE populacije u Nikšiću od danas ima novi krov nad glavom zahvaljujući donaciji njemačke humanitarne organizacije HELP, Ambasade Njemačke i opštine Nikšić. Danas je tim povodom u naselju Gračanica upriličena svečana dodjela ključeva.

Prvi čovjek opštine, Veselin Grbović,  zahvalio se Ambasadi Njemačke i humanitarnoj organizaciji HELP na, kako je kazao,  izuzetnoj saradnji i činjenici da  su ispoštovali predviđene rokove i do kraja tekuće godine izgradili i porodicama predali na upotrebu stanove.

“Donatorska sredstva koja su bila potrebna za izgradnju ovih stanova su 150.000 eura, opština je kroz zemljište, komunalija, izradu vodovoda, priključke na struju i sve ostalo, uložila vrijednosti oko 130.000 eura, tako da smo eto dobili deset stanova. Mi ćemo truditi i da malo proširimo ovaj prostor prema Gračanici i da ga kasnije možemo koristiti za ovakve i slične namjene”, kazao je Grbović.

V.d. ambasadora Njemačke u Crnoj Gori, Uve Merkoter, koji je istakao veliki doprinos njemačke NVO HELP u realizaciji ovog projekta.

“Još jednom su dokazali da su jak, pouzdan i efikasan partner u humanitarnim projektima. A na drugoj strani, takođe, efikasan  i pouzdan saradnik – lokalna samouprava Nikšića i zahvaljujući tome u prilici smo da posljednjeg radnog dana godine danas uručimo ključeve od deset stanova porodicama”, kazao je on.

Lijepe želje i dug boravak u stanovima proodicama je  na kraju poželio i koordinator HELP-a za Crnu Goru i Srbiju, Klaus Mok .

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.