Stanišić prevoz najavio ukidanje linija za Vidrovan, Rastovac i Miločane

Pitanje je sata, a ne dana kada će "Stanišić" prevoz ukinuti 15 linija za Vidrovan, Rastovac i Miločane.

To je za naš portal kazao vlasnik Veselin Stanišić.

“Naravno da razmišljamo o prekidu linija. Pitanje je sata a ne dana kada ćemo to učiniti”, kazao nam je on.

Razlog za to su, kaže veći troškovi nego prihodi, postalo je u potpunosti neisplativo, a broj putnika po liniji je veoma mali.

“Mi imamo 15 linija lokala za Vidrovan, Rastovac i Miločane. Putnika je svega dva ili tri po liniji”, dodao je Stanišić.

Od Opštine ova firma dobija dotaciju od 5.000 eura, međutim, opet nedovoljno za sve troškove.

“Ne možemo više pokriti troškove goriva, registracije, amortizaciju, kao i plate radnicima te ćemo stoga najvjerovatnije biti prinuđeni da ukinemo linije”, jasan je Stanišić.

Za kraj dodaje da bi ukidanjem linija čak 10 radnika ostalo bez posla.

Podsjetimo, stanovnici 12 sela Župe nikšićke od danas će biti bez lokalnog saobraćaja jer je firma “Nikšić prevoz”, koja održava te relacije, najavila obustavu.
Razlog je takođe enormno poskupljenje goriva, te ne mogu više da pokrivaju ni osnovne troškove.

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica kazao je za “Dan” da pokušavaju da nađu rješenje.

“Prošle godine smo lokalnim prevoznicima uvećali dotacije za prevoz za 20 odsto, a Sekretarijat je po tom pitanju iscrpio sve mogućnosti. Vidjećemo sa Sekretarijatom za finansije da nađemo neki model i vidimo iz kojih sredstava da im povećamo tu naknadu”, naglasio je Krtolica.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Posjetioci muzičkog festivala „Lake fest“ i ove godine pokazali su društveno-odgovornu stranu, pa su u sklopu akcije “Rock&Recycle” ove godine skupili oko 15.000 iskorišćenih plastičnih čaša.
U Crnoj Gori se danas u saobraćaju očekuje umjerena, tokom dana pojačana frekvencija vozila, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana.