Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:31
27.2.2021.

Stara škola u Župi dobija novo ruho

Predsjednik Mjesne zajednica Župa, Dragoljub Radulović kazao je da su danas počeli radovi na rekonstrukciji objekta stare škole u tom kraju, gdje su unazad skoro pola vijeka znanje sticale generacije.


Nedavno je tu MZ posjetio predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović i tada je dogovoreno da se uđe u ovu investiciju.

"Rekonstrukciju objekta je obezbijedila firma "Uniprom metali" koja je izdvojila minimum 100.000 eura. Objekat je bio u veoma zapuštenom stanju, posebno od osamdesetih godina prošlog vijeka kada je većina objekta devastirana usljed izbijanja požara. Ideja je da se rekonstrukcijom ovog objekta obezbijedi prostor koji će biti u interesu svih mještana Župe. Objekat će imati dvije sale za sastanke, izložbeni prostor, biblioteku, tako da će praktično biti kulturni centar našeg mjesta. Rekonstrukcijom ovog objekta željeli smo na simboličan način da se zahvalimo svim prosvjetnim radnicima koji su u ovom objektu prenosili znanje na generacije Župljana, a isto tako da još jednom potvrdimo da je zajedništvo jedini model koji može donijeti benefite svakom mjestu“, naveo je Radulović.

Pohvalio je društveno odgovoran odnos firme "Uniprom metali" koja je, kako kaže, bezuslovno prihvatila da svojim sredstvima rekonstruiše ovaj objekat.

„Treba napomenuti da je ista učestvovala u skoro svim projektima koji su realizovani u proteklom periodu u Župi. Očekivanje je da se takav partnerski odnos sa MZ Župa nastavi i u narednom periodu. Naredni dani donose i realizaciju ostalih dogovorenih aktivnosti“, poručuje Radulović.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:23
  22.4.2021.

  Zajednica opština Crne Gore prodružila se apelu UNICEF-a da se škole otvore uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Kako su istakli, lokalne uprave su spremne da svoje prostore ustupe za realizaciju vannastavnih aktivnosti, što bi, nakon godinu izolacije, imalo značajan uticaj na učenje, fizičko i mentalno zdravlje djece i adolescenata.

 • 11:40
  22.4.2021.

  Crnogorskim ugostiteljima je uključena struka, a Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je na taj način pokazala odgovornost, saopštila je NVO Ugostitelji Crne Gore.

 • 11:07
  22.4.2021.

  Danas se obilježava Dan planete Zemlje.

 • 09:47
  22.4.2021.

  I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putevima, preventivnih aktivnosti, ograničenja kretanja u međugradskom saobraćaju, kao i pojačanih kontrola vozača, na putevima u Crnoj Gori je tokom aprila povećan broj nezgoda, u kojima je, nažalost, život izgubilo šest osoba, od kojih su čak tri bile mlađe od 25 godina, saopšteno je danas iz Uprave policije.