Startovao jubilarni 20. Džip reli “Montenegro trophy”: Učestvuje oko 40 posada

66061554_393464917930559_3274761711063662592_n
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2019. u 09:01

Jubilarni, 20. po redu Džip reli „Montenegro trophy“, koji je ove godine okupio oko 40 posada, krenuo je u 9h ispred zgrade SO Nikšić u novu avanturu i osvajanje crnogorskog makadama.

Učesnicima je sreću pred polazak poželio državni sekretar u Ministarstu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović.

On je istakao da je za ovu manifestaciju znao od ranije iz medija, ali da je prije nekoliko mjeseci, kada je razgovarao sa organizatorima, bio impresioniran učinjenim u prethodnih 20 godina.

„Ovo u čemu vi učestvujete danas jeste nešto u čemu jedva čeka da učestvuju milioni koji se nalaze u nama susjednim državama, članicama Evropske unije. U njihovim državama to je razvijeno u jedan izuzetno ozbiljan turistički biznis koje posjete stotine hiljada ljudi u pojedinim destinacijama na nivou godine“, kazao je on.

Davidović je dodao da je ovo jedinstvena prilika za promociju turističkih potencijala i mogućnost stvaranja, kroz ovu manifestaciju, ekonomskog života, što je i obaveza, kako organizatora i učesnika, tako i Vlade i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

„Ovo je za vas nekoliko dana u kojima uživate, u kojima iskazujete entuzijazam, družite se sa prijateljima, prolazite kroz jedinstvene i prelijepe predjele na koje smo svi ponosni. Sa druge strane, ovo u čemu vi učestvujete danas jeste jedan turistički proizvod za koji mi u Ministarstvu održivog razvoja i turizma vjerujemo da apsolutno nije dovoljno iskorišćen“, istakao je Davidović.

Jedan od najstarijih učesnika je 71-godišnji Miro Praščević iz Bjelopavlića, koji je „vatreno krštenje“ imao još 2006. godine.  

„Ja sam rođen u planini i oduvijek sam se divio ljepotama Crne Gore, koje može da upozna samo onaj ko se kreće, a ne oni statičari iz kafane. Tako sam se odlučio i za ovu manifestaciju čiji sam učesnik od 2006. godine, a pauzu sam napravio od pretprošle godine zbog zdravstvenih problema. Učestvovao sam i ljeti i zimi, i do sada imam 18 relija u Nikšiću, a u pamćenju su mi ostali jubilarni – deseti i onaj iz 2014. kada sam dobio pehar za promociju Crne Gore i Džip relija“, kazao je Praščević.

Džip reli će ove godine po prvi put gostovati u dvije crnogorske opštine, Plužine i Šavnik i povezaće pivski i drobnjački kraj.

Trasa puta koja očekuje džipadžije duga je 350 kilometera, od čega je 250 kilometara makadama. Prvog dana karavan će krenuti  preko Duge, Nozdara, kroz Goliju preko Višnjića Dola, kroz Latično, Bundos, Zaborje, Rudinice, Presjeku, Smriječno, Muratovicu, Orah, Ravno odakle se pruža predivan pogled na Bosnu i Hercegovinu i  Plužine gdje se završava prvi dan relija. Učesnici će noćiti u Plužinama, gdje ih očekuje i organizovana zabava uz muziku uživo.

Sledećeg dana planirana vožnja kreće iz Plužina, preko Kruške, Unča, Barnog Dola, Šarića, Trsa, Pišče, Prijespe, Komarnice gdje će biti organizovan ručak, zatim Godijelja, Ivica, Dobra Sela, Previš i završava se u Šavniku gdje je organizovano noćenje, kao i zabava.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.