Stipendije za master studije iz poljoprivrednih nauka

12714225_10205714384034510_1859913221_n
  • Autor onogost.me
  • 10.02.2016. u 18:31

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Ambasadom Mađarske u Crnoj Gori i Vladom Mađarske obezbijedilo je stipendije za crnogorske studente i farmere, koji žele da prošire svoje znanje na master studijama u Mađarskoj.

‘’Tim povodom ministarstvo poziva sve mlade koji su zainteresovani za master studije iz oblasti poljoprivrede za akademsku 2016/17 godinu, da se detaljnije upoznaju sa programom studija’’, stoji u saopštenju.

Zainteresovani kandidati treba da se prijave FAO-u, isključivo putem elektronske pošte, na [email protected] najkasnije do 28. februara 2016. godine.

‘’Stipendije se dodjeljuju za studije na engleskom jeziku, iz oblasti poljoprivrednih nauka, poljoprivredne biotehnologije, hortikulture, ishrane životinja i bezbjednosti hrane. Programi će biti realizovani na Fakultetu za poljoprivredu i nauke u oblasti zaštite životne sredine, Fakultetu za hortikulturne nauke Univerziteta Sv. Ištvan u Budimpešti i Fakultetu za poljoprivredne nauke i nauke u oblasti zaštite životne sredine Kaposvar Univerziteta. Program ovih studija realizuje se na engleskom jeziku, a biće sproveden samo ukoliko bude prijavljen dovoljan broj kandidata, počev od septembra 2016. godine. Stipendije uključuju troškove prijavljivanja i školarine tokom trajanja studija, osnovne knjige, smještaj u studentskom domu i životne troškove, a finansiraće ih Vlada Mađarske, u skladu sa Ugovorom koji je potpisala sa FAO, 2007. godine. Dobitnicima stipendija biće pokriveno isto zdravstveno osiguranje koje imaju i mađarski studenti, tokom trajanja ovog programa stipendiranja’’, precizira se u pozivu.

Kako se dodaje, do sada je obezbijeđeno više stipendija za školovanje u Mađarskoj, posebno u oblasti veterine, a kroz FAO stipendije stvaraju se uslovi da crnogorski studenti agrarnih nauka dobiju šansu da se usavršavaju na fakultetima u Mađarskoj i stečeno znanje primjene u crnogorskoj poljoprivredi.

‘’Proteklih godina Ministartstvo je posebnu pažnju posvetilo edukaciji i obrazovanju mladih u oblasti poljoprivrede, kao i otvaranju mogućnosti da stečena znanja usavršavaju na inostranim fakultetima, institutima i laboratorijama, kroz međunarodnu saradnju’’, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Detaljne informacije dostupne su na web sajtu:

http://www.minpolj.gov.me/rubrike/Obrazovanje/156865/Konkurs-za-stipendije-Vlade-Madarske-i-organizacije-FAO-za-akademsku-2016-2017.html

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.