Sve spremno za novu kampanju „Svi u vrtić“, na redu šest opština sa sjevera

mne_oct2015_005_370
UNICEF Montenegro
  • Autor onogost.me
  • 23.04.2016. u 10:25

UNICEF Montenegro, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, od 10. maja zvanično kreće u novu kampanju „Svi u vrtić“, koaj će ovog puta biti usmjenrena na šest opština sa sjevera Crne Gore: Šavnik, Plužine, Pljevlja, Mojkovac, Kolašin i Žabljak.

Tim povodom učenici osnovnih škola za svoje malđe drugare već izrađuju promotivni  materijal koji će biti korišćen u kampanji, a svoj doprinos juče su dali učenici trećeg razreda OŠ „21. maj“ iz Podgorice.

Pedagoški centar Crne Gore biće zadužen za dio kapmanje koji će se odvijati na otvorenom, a gdje će djeca imati priliku da uz podršku studenata volontera Filozofskog fakulteta iz Nikšuća koriste različite materijale, i igračke, od kojih je dio njih napravljen u dijelu pripremne aktivnosti.

Svjesni izuzetnog značaja predškolskog obrazovanja za rani razvoj djeteta, u proljeće 2015. godine UNICEF i Ministarstvo prosvjete su pokrenuli kampanju “Svi u vrtić”, u pet opština na sjeveru Crne Gore u kojima je obuhvat djece predškolskim obrazovanjem najniži u državi. 

Promovišući princip učenja kroz igru, NVO „Pedagoški centar“ i Odsjek za predškolsko obrazovanje Filozofskog fakulteta, organizovali su tokom kampanje vrtiće na otvorenom u pet gradova na sjeveru države kako bi djeci i roditeljima pokazali prednosti predškolskog obrazovanja, ali i unaprijedili vještine vaspitača.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.