Sve spremno za početak škole, energenti su obezbijeđeni

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 27.01.2023. u 13:37
Škole i Ministarstvo prosvjete bili su spremni da počnu nastavu prošlog ponedeljka, po školskom kalendaru. Bilo je puno dezinformacija da je odlaganje vezano za grijanje, rekao je u Bojama jutra Slobodan Savović iz Ministarstva prosvjete.

Sindikat prosvjete, kazao je njegov predsjednik Radomir Božović, nije zauzimao stav povodom odlaganja.

“Ali ja kao prosvjetni radnik mislim da nije došlo do koordinacije između premijera, ministra prosvjete i ministra ekonomije. Svi su znali da škola počinje 23. i da će snijeg padati tog vikenda. Trebalo je ranije to da urade. Ne samo zbog prosvjetnih radnika, nego zbog roditelja”, rekao je Božović.

Savović navodi da je bilo dosta dezinformacija vezanih za grijanje.

U 110 od 224 crnogorske škole grije se na lož ulje.

“Ministarstvo je obezbijedilo sredstva za sve i obezbijeđena su i budžetom za narednu sezonu. Nabavka lož ulja vrši se kroz poseban tender koji je u nadležnosti drugih državnih institucija i zbog komplikovane nabavke ponekad dolazi do zastoja. Međutim to se normalno prevazilazi. Imamo informaciju od Hellenic petrola da će ove nedelje biti završena nabavka i ostatka energenata”, rekao je Savović.

Produžetak zimskog raspusta nadoknađivaće se subotama, što, kaže Božović, nije najbolje jer se subotom u školama ne pojavi ni pola učenika.

“Onlajn nastava nije loša, ako se dobro pripremi”.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.