Tadić: Sve manje šanse da ima preživjelih, u Kahramanmarašu napeto

Služba zaštite i spasavanja Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 14.02.2023. u 18:59
Sve su manje šanse da ima preživjelih, kazao je komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja, Slavko Tadić, koji se javio iz turskog grada Kahramanmaraš opisujući stanje u tom gradu kao krajnje napeto.

“Jurtošnji prvi zadatak nam je bio na lokaciji na kojoj se, na osnovu snimanja sondama i kamerama, vjerovalo da ima preživjelih. Nažalost, ispostavilo se suprotno”, kazao je Tadić.

Ekipe vatrogasaca-spasilaca iz Nikšića danas su sa kolegama iz Podgorice radili na tri lokacije gdje je ispod ruševina izvučeno deset žrtava.

Tadić navodi da je u tom gradu danas bio zemljotres jačine oko četiri stepena.

“Stanje u gradu je krajnje napeto. Građani su nervozni i agresivni. Policija i vojska sa dugim cijevima patroliraju i sprečavaju sukobe i krađe po gradu. Bilo je i pucnjave. Svi smo dobro i zdravo. Imamo hrane i vode i želje da pomognemo u ovoj ogromnoj tragediji”, kazao je Tadić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.
  Ljetnje računanje vremena počinje večeras. U noći između subote i nedjelje kazaljke ćemo pomjeriti za sat unaprijed, odnosno sa 2:00 na 3:00 časa. Spavaćemo sat vremena manje, ali će dan biti duži.