Trojica Nikšićana osumnjičena za razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja

55c5c57d-1b90-4e8d-9a72-42630a0a0a6c-policija-bih-690x480
  • Autor onogost.me
  • 30.12.2015. u 16:15

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su rasvijetlili dva krivična djela razbojništvo i jedno nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivinih materija.

Kako navode iz Uprave policije, zbog sumnje da je počinio razbojništvo, 8. decembra 2015.  u centru Nikšića, uhapšen je Nikša Todorović (35). On se sumnjiči da je fizički napao oštećenog N.M, zadajući mu udarac laktom u glavu, nakon čega mu je iz jakne ukrao 70 eura.

Za razbojništvo 16. decembra u kladionici Lutrije Crne Gore u Nikšiću osumnjičen je Stefan Lasica (20) iz Nikšića.

“On je, kako se sumnja, od radnice u kladionici, maskiran i uz prijetnju pištoljem, sa još jednim licem na čijem se identifikovanju radi, ukrao pazar od 5.724 eura”, navodi se u saopštenju.

Protiv osumnjičenih lica nadležnom tužiocu su podnijete krivične prijave. 

Krivična prijava je ZODT u Nikšiću podnijeta i protiv Nikole Samardžića (28) iz Nikšića, koji je osumnjičen da je, na štetu Elektroprivede Crne Gore, počinio krivično djelo uništenje i oštećenje javnih uređaja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

“On je, sumnja se, 15. maja 2015. u mjestu Rudine izazivanjem požara oštetio stub dalekovoda, a takođe je na drugom stubu dalekovoda postavio eksploziv. Policijski službenici su po obavještanju o događaju bezbjedno uklonili eksploziv i preduzeli mjere i radnje koje su, uz učešće Forenzičkog centra, dovele do identifikovanja osumnjičenog lica”, piše u saopštenju.

Tokom 2015. godine od krivičnih djela sa najvećim stepenom društvene opasnosti, razbojništvo i razbojničke krađe, registrovano je devet djela, od čega je osam rasvijetljeno ili 89 odsto, što je u odnosu na 2014. godinu manje za 57 odsto jer je tada izvršeno 21 djelo iz imovinskih delikata, ili za 78 odsto manje u  odnosu na 2013. godinu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.