U jučerašnjim navijačkim neredima povrijeđena dva policajca, uhapšeno šest osoba

naslovna_policija
  • Autor onogost.me
  • 05.01.2016. u 18:41

Nikšićka policija je juče, nekoliko časova prije početka košarkaške utakmice između KK "Sutjeska“ i KK "Partizan“ privela 35 osoba, od kojih je 19 privedeno zbog narušavanja javnog reda i mira i 16 zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu. Šest osoba je uhapšeno od kojih su oduzeti nož, palice i baklja saopšteno je iz Uprave policije. 

Zbog narušavanja javnog reda i mira koji se dogodio juče sukobom navijača dva kluba, oko 15:15 časova na raskrsnici ulica Lazara Sočice i Đura Salaja privedeno je 19 osoba.

Kod šest od tih 19 pronađeni su i oduzeti: nož na rasklapanje, metalna palica na izvlačenje, improvizovana palica od elektrokabla, bejzbol palica, metalna šipka na razvlačenje, palica na razvlačenje i baklja ističe se u saopštenju Uprave policije.

Šest osoba kod kojih su pronađeni navedeni predmeti su uhapšene i protiv njih su podnijete prekršajne prijave iz Zakona o oružju.

“Protiv ostalih 13 osoba koja su narušavala javni red i mir na pomenutoj raskrsnici podnijete su prekršajne prijave”, kazali su u Upravi policije.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužica u Nikšiću koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. 

Tokom nereda polomljeno je staklo na vozilu koje koriste službenici Uprave policije.

“Zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu galamom i vikom na ulicama je, osim navedenih 19, privedeno još 16 osoba”, ističu u Upravi policije.

Kasnije, oko 18,15 časova, ispred ulaza u SRC Nikšić gdje se odigravala utakmica, navijači su napali policijskog službenika.

Naime, policijski službenici su potiskivali jednu navijačku grupu od druge, kako ne bi došlo do sukoba, kada je L.R. (18) iz Nikšića napao policijskog službenika udarivši ga u glavu i leđa.

Takođe, N.R. (21) iz Nikšića se oglušilo o naređenje policijskog službenika da se udalji sa lica mjesta.

“Ove osobe su privedene u prostorije CBNK. Ovom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila su dva policijska službenika – policijski službenik koji je napadnut i još jedan službenik koji je intervenisao”, kazali su u Upravi policije.

O događaju je upoznat Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Nikšiću koji je naložio da se od ovih osoba uzmu izjave i izjasnio se da će se o kvalifikaciji djela naknadno izjasniti.    

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.