U LGBT Forumu Progres najavili nikšićki prajd za 18. septembar, iako još nemaju zvanično odobrenje policije

steva_krop
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 09.09.2015. u 11:48

Kada su prije nekoliko dana organizatori prvog nikšićkog prajda objavili da je za 18. septembar zakazana povorka ponosa, nijednom rečenicom nijesu ostavili mogućnost da datum prajda bude ipak pomjeren

Naprotiv, tada su istupili i sa najavom da će u šetnji učestvovati, a potom i govoriti njemačka poslanica Evropskog parlamenta Teresa Reintke.

Da li je u pitanju bilo spinovanje javnosti ili nemar, tek vijest da će se prva povorka ponosa u Nikšiću održati baš na dan oslobođenja grada prilično je uzdrmala one koji se protive povorci.

Stevan Milivojević, direktor LGBT Foruma Progres, potvrdio je ipak  danas  za portal onogost.me, da još nemaju zvanično odobrenje policije da tog dana bude i održana parada ponosa.

„U ovom se trenutku još obavljaju  sigurnosne procjene. Mi smo dakle predložili datum. On može da varira, dakle nije fiksan, ali mi smo morali predložiti datum. Policiji je data sloboda da , zavisno od sigurnosne procjene, odluči da li će to biti tog dana, i da li će ruta biti prihvtljiva“, kazao je Milivojević dodajući da bi idelano bilo da povorka ide centrom grada, ali da to opet zavisi od bezbjednosne porcjene.

„Nikšićki centar je specifičan. Policija je ta koja mora procijeniti i visinu zgrada ukoliko postoji mogućnost ugrožavanja bezbjednosti, zatim mogućnost da se pojave i kontraprotestanati“, zaključio je Milivojević.

Povorka ponosa održaće se pod motom “Stop fašizmu, sloboda narodu”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.