Učenici OŠ „Milija Nikčević“ pobjednici nikšićke Žogarije

zogarija
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 08.06.2017. u 05:45

Trg slobode juče je nakratko ličio na fudbalski teren. 

Naime, održana je nikšićka Žogarija, sada već tradicionalna sportska manifestacija u našem gradu, koja je okupila veliki broj učesnika, ali i zavrijedila pažnju prolaznika.

Titulu pobjednika odnijela je OŠ „Milija Nikčević“ iz Kličeva i tako se plasirala na finalni turnir koji će se održati u Tivtu, gdje će se takmičiti najbolji osnovci iz Crne Gore.

Katarina Nikčević‚ nastavnica u pobjedničkoj školi, istakla je da su oni na ovoj manifestaciji naviknuti na uspjeh.

„Svake godine smo bili u vrhu, tako je evo i ove godine i to nam znači mnogo. Djeci mnogo znači ovo takmičenje, prevashodno zbog druženja. Učestvovalo je nas 27. Nadam se da ćemo pobjediti u Tivtu kako bi išli dalje“, optimistična je ona.

Miško Stijepović ispred Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje podsjetio je da je ovo takmičenje međunarodnog karaktera i da u njemu učestvuje 10 država.

 „Takmičenje se održava u fudbalu i u dječjim igrama, u spretnosti, znanju, i to je nešto što je pokrenuto prije par godina i sigurno ići će i dalje taj način animiranja djece uzrasta do 10, 11 godina. Prve dvije ekipe učestvuju na takmičenju koje će biti održano za petnaestak dana u Tivtu, a onda pobjednik ide na prvenstvo u Zagreb. Mislim da je dobra manifestacija, a mi u Sekretarijatu za sport smo dali jednu saglasnost, angažovali se, obezbijedili i Trg, policiju i sve ostalo što je potrebno za održavanje jedne široke manifestacije za taj uzrast“, naveo je on.

Na nikšičkoj Žogariji drugo mjesto osvojili su đaci OŠ „Jagoš Kontić“, dok je treće mjesto pripalo OŠ „Braća Labudović“. Osnovci iz škole „Olga Golović“ zauzeli su četvrto mjesto.

Državni prvak učestvovaće na finalnom turniru Žogarije, koji će se u Zagrebu održati početkom septembra.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.