Upoznajte Petra: Dobio nagradu iz Fonda za talente, ima 46 osvojenih medalja, a san mu je da predstavlja Crnu Goru na Zimskim olimpijskim igrama

petar_kasom
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.01.2019. u 13:58

Kraj 2018. godine obilježila je dodjela skoro 500 nagrada nastavnicima i učenicima iz 23 opštine iz Fonda za kvalitet i talente Ministarstva prosvjete.

Jedan od dobitnika je učenik sedmog razreda Osnovne škole „Luka Simonović“ iz Nikšića Petar Kasom.

Malo ko se može pohvaliti uspjehom poput njegovog.

Do sada ima 46 osvojenih medalja i to: 33 zlatne, osam srebrnih i pet bronzanih, a proglašen je za najboljeg cicibana u sezonama 2014 /2015 / i 2017/2018 godina.

„Na međunarodnim takmičenjima sam osvojio u Makedoniji 2013. godine prvo mjesto, 2014. drugo mjesto, 2015. treće mjesto, a u Hrvatskoj 2015. godine i prvo i drugo mjesto. Dobitnik sam i posebnog priznanja grada Nikšića za skijaša 2017. godine“, kaže Petar za FOS.

Na pitanje koje mu nagrade od svih najviše znače navodi da su to one osvojene na međunarodnim takmičenjima i Nagrada grada Nikšića.

„Za moj uspjeh najviše su zaslužni moji roditelji, a prijavio sam se za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente jer mislim da zaslužujem ovu nagradu jer sam uložio puno vremena, truda i rada da bih postigao dobre rezultate u školi i skijanju“, kaže Petar i dodaje:

„Ova nagrada puno mi znači i to mi je podstrek, da nastavim sa odličnim uspjesima kako u školi, tako i u sportu.“

Odao je i tajnu kakvi su mu planovi za budućnost, ali i svoj veliki san.

„Planovi u budućnosti su mi da nastavim vrijedno da treniram i učim , da se potrudim da postignem što bolje rezultate kako na domaćim , tako i na međunarodnim takmičenjima. Da sebe, svoju školi, grad i državu predstavim na najbolji način. Osim toga, san mi je da svoju državu predstavim na Zimskim olimpijskim igrama.“

Fond za kvalitet i talente osnovan je prošlogodišnjom obrazovnom reformom.

Prosječna nagrada iznosi hiljadu eura, što znači će se za dobitnike nagrada iz Fonda izdvojiti oko pola miliona.

Na ovogodišnji konkurs za nagrade stiglo je 1,2 hiljade prijava.

 

Izvor: fosmedia.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.