VIDEO: Učenici OŠ „Milija Nikčević“ učestvovali na Međunarodnom budvanskom karnevalu

karnaeval22
SRĐO
  • Autor onogost.me
  • 09.05.2016. u 15:30

Međunarodni budvanski karneval, 14. po redu, okupio je juče u prijestonici turizma preko 1000 mališana iz Crne Gore i inostranstva, a učenici drugog razreda OŠ „Milija Nikčević“, sa koreografijom „Saobraćajni znaci“ oduševili su sve prisutne. 

Uz pjesmu Branka Kockice „ Kako se prelazi ulica“ 55 mališana iz te škole kroz igru i pjesmu izvelo je poučnu koreografiju koju su sa pažnjom odgledali prisutni, a mnogi su i zaustavljali nikšićke osnovce da ih fotografišu.

 

„ Svi su imali samo pozitivne utiske. Bio je to jedan lijep događaj na kojem smo učestvovali sa velikom karnevalskom grupom, a reakcije publike su bile sjajne. Čak su i pripadnici policije tražili da se slikaju sa svojim malim kolegom koji je u policijskoj uniformi bio dio performansa. S druge strane djeca su bila prezadovoljna  i već se nadaju da će nastupiti i naredne godine“, kaže učiteljica i koreograf, Snežana Popović, dodajući da je organizacija bila besprekorna.

Da su učenici napravili lijepu feštu koju je publika nagradila dugotrajnim aplauzom, potvrdila je ipsred orgnizatora i predsjednica NVO „Feštađuni“, Marija Pjerotić.

Ona je kazala da bi, bez sumnje, koreografija koju su izveli učenici OŠ „Milija Nikčević“,  osvojila prvo mjesto da su nagrađivani nastupi karnevalskih grupa.

Međunarodni budvanski karneval je tradiocionalna manifestacija u organizaciji TO Budva i NVO „Fešteđuni“ i traje tri dana.

Jučerašnji dan bio je rezervisan za Malu povorku namijenjenu najmlađima.

Karneval je događaj koji njeguje duh prijateljstva i podstiče timski rad. Ideja je da se karnevalski duh širi među građanima, bez obzira na godine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeno je još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina (UPC), zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta koje je trebalo da budu uništene, saopšteno je iz Tužilaštva.
Prije pola godine uprava nikšićkog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora te firme Velizara Vojinovića, a ovih dana zatražiće od Vrhovnog državnog tužilaštva odgovor da li je formiran predmet po prijavi i ukoliko jeste u kojoj je fazi.