Vikend škola za srednjoskolce u Danilovgradu, tema: Vladavina prava, demokartija i antikorupcija

alfa
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2015. u 12:31

U petak, 25. septembra,s početkom u 17:00h u hotelu "Perjanik", u Danilovgradu, biće otvorena vikend škola "Nove generacije - odgovorne generacije”. 

Na otvaranju škole će govoriti: Branislav Đuranović, predsjednik Opštine Danilovgrad, Mark Weinberg, ataše za kulturu i medije ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori i Aleksandar Dedović, polaznik programa razmjene finansiranih od strane Stejt dipartmenta. Školu će pohađati dvadeset predstavnika Unije srednjoškolaca Crne Gore, dok će predavači biti predstavnici političkih partija, državnih institucija, nevladinih organizacija i medija.

Cilj škole je da kroz predavanja o vladavini prava, demokratiji, slobodi govora i antikorupciji učesnici škole razmijene znanja i iskustva o ovim temama i na taj način omoguće aktivnije učešće u društvenim procesima Crne Gore.

Organizator vikend škole je Aleksandar Dedović, bivši polaznik programa razmjene finansiranih od strane Stejt dipartmenta. Održavanje škole je podržala ambasada SAD u Podgorici

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG od Ministarstva pravde. Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.