Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Završena rekonstrukcija Ulice Voja Deretića

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 11.06.2024. u 12:57
Ulica Voja Deretića, kroz park-šumu Trebjesa, zvanično je završena, a današnjem otvaranju prisustvovali su čelnici gradske uprave zajedno sa unukom Voja Deretića. Vrijednost radova iznosila je skoro 440.000 eura.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević je kazao da je Nikšić dobio ulicu koja će unaprijediti kvalitet saobraćaj i rasteretiti protok vozila u gradu.

„To je primjer timskog rada ove lokalne samouprave. Posebno nam je zadovoljstvo što je sa nama potomak Voja Deretića – unuk Predrag, koji je došao iz Beograda, specijalno za ovu priliku, na čemu mu se posebno zahvaljujemo. Na ovaj način smo pokazali da čuvamo uspomenu na tog čovjeka. Ovom rekonstrukcijom ulice, pored toga, estetski smo uljepšali ovaj dio grada i poboljšali bezbjednost učesnika u saobraćaju. Ponosan sam na sve ono što smo zajedno uradili i u narednom periodu trudićemo se da imamo još ovakvih projekata. Ono što je još važno, a naslanja se na ime i ulicu Voja Deretića, jeste da je Uprava za kapitalne investicije raspisala tender za drugu i treću fazu izgradnje Vatrogasnog doma, tako da će se do sredine naredne godine završiti novi Vatrogasni dom. Mi smo kao lokalna uprava opredijeljeni da radimo, a građani to vide, što nam daje podstreka da u budućnosti imamo što više ovakvih projekata. Čitav jedan sistem odlično funkcioniše i ova završena rekonstrukcija tome najbolje svjedoči“, poručio je Kovačević.

Predsjednik SO Nemanja Vuković istakao je da sa zadovoljstvom otvaramo ovu značajnu saobraćajnicu koja je urađena po najsavremenijim standardima, čijom rekonstrukcijom dobili smo i biciklističku stazu, stazu za šetnju, zeleni pojas i parking.

„Trebjesa je najljepši resurs Nikšića, i zbog toga nastavljamo s projektima. Sljedeći projekti u Trebjesi uključuju izgradnju sportsko-rekreativne zone, čiji se projekat privodi kraju i očekuje se raspisivanje tendera u vrijednosti od oko dva miliona evra, zatim uređenje prostora iza Dvorca kralja Nikole. Ulica Voja Deretića sada garantuje bezbjednost svih učesnika u saobraćaju i lijepo se uklapa u park-šumu Trebjesa. Od prvog dana preuzimanja vlasti ulažemo maksimalne napore da Nikšić bude ljepši, moderniji i bolji za život. Ovo je samo jedan od značajnih projekata koji će biti realizovani do kraja godine, a koji će unaprijediti kvalitet života naših sugrađana“, naglasio je Vuković.

Predrag Deretić se zahvalio Opštini Nikšić, Kovačeviću i Vukoviću na pozivu da dođe u Nikšić i na priređenoj dobrodošlici.

„Istakao bih dve važne stvari: prva je što se održava sećanje na moju porodicu Deretić, što ulica zadržava to ime i što je ovako renovirana, a druga je što sam ja prvi put u Nikšiću“, kazao je Deretić.

Sekretarka Sekretarijata za investicije i projekte Jelena Šekarić navela je da je cilj ovog projekta bio da se stvori jedan prijatni ambijent za naše sugrađane i za posjetioce grada.

„Projekat je izveden u dvije faze: prva faza je obuhvatila rekonstrukciju priključka Ulice Voja Deretića na Trebješku ulicu, u vrijednosti od 216.000 €, čija su sredstva finansirana iz lokalnog budžeta, dok se druga faza odnosila na sanaciju Ulice Voja Deretića, u vrijednosti od 226.000 €, čija su sredstva obezbijeđena u kapitalnom budžetu“, istakla je Šekarić.

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica naveo je da je ulica urađena po svim propisima, sa dvije asfaltne platforme, osvjetljenjem, biciklističkim i šetačkim stazama, čime je podignuta bezbjednost pješaka na najveći nivo.

Izvođači radova, čija je vrijednost iznosila oko pola miliona evra, bili su DOO „Akropolis“ i DOO „Ravno“, dok je nadzor vršila Agencija za projektovanje i planiranje.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  7

  1. Kapetan Zupski

   A sto se ne slikaste malo nize dje nema ivicnjaka nego bijela linija …koju kada gledate nema dva metra da je prava.razlog neravan asvalt …koji kao i u Sirokoj ulici izvodjac radova ne umije i nema kapaciteta da uradi kako treba…zapamtite niti smo slijepi a niti ludi …a i Vi koji pisete mogli bi o tome malo povesti racuna …a ne samo divno je super je …nije …jer to su pare nas gradjana …to sto je i kako je uradjeno u ove dvije ulice …ne vidi samo onaj kome su oci ispale …pa prosetajte i pogledajte …u ovoj ulici konlretno pratite pogledom samo bijelu liniju i sve ce Vam biti jasno …a u Sirokoj se samo provozajte …tako ce biti ili je vec sa Skolskom ulicom jer rade izvodjaci koji nijesu niti verzirani niti imaju kapacitet za tako nesto ….pisali ste o tome prije neki dan ….a nadzor neka stavi djozluke pa bolje pogleda mada ovo moze i bez njih …komotno

    1. Kapetan Zupski

     Samo onako kako jeste …jer to placamo mi gradjani a i doci ce neko sa strane pa ce da se sprda sa nama …a sto je najgore to pokazuje sposobnosti ovih divnih momaka …jer ako je ovo za hvalu mislim na ulicu onda treba da se zamislimo sta nije i dje u redu …440 hiljada …koliko bi kostala da je ravna ?…i nadzor je to sve lijepo primio śeli jeli pili slikali se …mada ima i dobra strana …ko ima kamen u bubreg preporucuje se na svako 8 sati voznja ulicom i od truckanja za 7 dana sam ispada …eto da ne bude sve da ne valja …

  2. Na osnovu čega o standardnu gradnje saobraćajnice ćakulaju gospoda političari?

   Đe su ivičnjaci na većem dijelu ulice? Đe su potporni zidovi na pješačkoj stazi. Đe je ravan ulice u odnosu na norme?
   E da, lijepo je što ste dps-ovcima preletačima napravili parking preko puta poklonjenog objekta. Ali džabe, nemaju ljudi talenta za biznis. Sve im daš džabe i ništa ne mogu napraviti. Pogledajte mazut i bačve iza Trima. A gospođa dolazi iz partije “zelenih”. Da čovjek pozeleni od muke jedino…

   1. Kapetan Zupski

    Agencija za projektovanje i planiranje je vrsila nadzor i tu treba traziti odgovornost za ovo …a izvodjac radova je drzao dok su radovi trajali na pocetku ulice dvije stare gume kao prepreka da se udje na gradiliste …tako od koga je ovo je i odlicno sto smo dobili

  3. Kako ovo opet nema trotoara u ovoj dijelu.. opet ćemo sa djecom i kolicima da idemo ulicom kuda i automobili

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci