Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:45
6.12.2021.

Zbog krađa uhapšeni Nikšićani, podneseno osam krivičnih prijava

Službenici Uprave policije rasvijetlili su osam krivičnih djela izvršenih tokom novembra na teritoriji opštine Nikšić.


"Zbog teške krađe krivično će odgovarati B.M. iz Nikšića. Njega je policija zatekla u izvršenju krivičnog djela i lišila ga slobode na licu mjesta. On je, sumnja se, provalio u jedan objekat i otuđio građevinski materijal i alat. Za B.M. je sudija za istragu odredio pritvor i on je sproveden u UIKS", navode iz Uprave policije 

Krivična prijava u redovnom postupku podnijeta je nadležnom tužilaštvu protiv S.S. (23), P.M. (19), S.N. (17), F.E. (17) i V.V. (16) zbog sumnje da su izvršili četiri teške krađe na štetu trgovinskih objekata i sportskih kladionica. Sumnja se da su provaljivali u unutrašnjosti ovih objekata i otuđivali novac i druge predmete.

"Nikšićka policija je lišila slobode B.M. (19) i Š.B. (19) zbog sumnje da su izvršili krađu u produženom trajanju. Oni su u pet navrata izvršili krađe na način što su otuđivali dijelove iz putničkih i teretnih vozila koje su potom prodavali na otpadu sekundarnih sirovina. U vezi nevedenog, identifikovani su i vlasnici sekunadrnih sirovina i protiv D.V. (22) i Z.Z. (56) je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prikrivanje. Otuđeni predmeti su pronađeni i oduzeti", dodaje se u saopštenju.

Osim toga jedna krivična prijava je podnijeta protiv V.M. iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krađu na štetu jedne osobe.

Ostale vijesti iz kategorije