Zbog niskih temperatura korisnici da zaštite vodomjere

onogošt.me
 • Autor onogost.me
 • 25.01.2023. u 14:22
Imajući u vidu da je nastupio period niskih temperatura i nepovoljnih vremenskih prilika, DOO “Vodovod i kanalizacija" Nikšić podsjeća sugrađane-korisnike usluga da preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu vodomjera.

Iz Vodovoda su kazali da korisnici mogu izbjeći neželjenu i nepotrebnu štetu na vodovodnim instalacijama i dodatne finansijske izdatke, odnosno troškove za popravku instalacija i zamjenu vodomjera.

Napominju da je održavanje vodovodnih šahtova u nadležnosti samih korisnika usluga, te građanima sugerišu da pristupe pravilnom održavanju i zaštiti instalacija.

“Vodomjerna sklonošta bi trebalo da su obezbijeđena odgovarajućim poklopcem, potpuno isušena i dostupna za sprovođenje eventualnih intervencija, a vodomjer je potrebno adekvatno termički izolovati (odgovarajućim termo-izolacionim materijalom, npr. stiropor, krpeni materijali, karton) kako bi se spriječilo pucanje stakla i slična oštećenja”, kazali su iz nikšićkog Vodovoda.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, a u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).