Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:56
21.1.2020.

Župa: 150 eura za prvu bebu rođenu u ovoj godini

Hristijan Kostić je prva beba koja se ove godine, 8. januara, rodila u MZ Župa Nikšićka.


Njegovim roditeljima Vanji i Dejanu je danas predsjednik Savjeta te MZ, Dragoljub Radulović, sa svojim saradnicima, uručio novčani iznos od 150 eura i prigodnu dječju odjeću.

“Ova aktivnost mjesne zajednice je jedna u nizu koje za cilj imaju da daju punu podršku najmlađim stanovnicima našeg mjesta, a isto tako da uputi poruku svim državnim institucijama da u svojim planovima predvide ovakve i slične aktivnosti koje će doprinijeti da stanovnici u ruralnim područjima osjete pažnju i dobiju satisfakciju što i pored mnogih infrastrukturnih problema ne napuštaju svoja ognjišta nego i šire svoje porodice i na taj način jačaju temelje i svoga mjesta i svoje države Crne Gore”, kazao je Radulović ovim povodom.

Ovo je inače četvrta godina zaredom da Savjet MZ Župa sprovodi ovu aktivnost.

“Savjet Mjesne zajednice će i u ovoj godini nastojati da nastavi kontinuitet svih aktivnosti koje je sprovodio u posljednje četiri godine i na taj način pokaže da se građanskim aktivizmom može nabolje mijenjati slika svog mjesta. Savjet se zahvaljuje svim privrednim društvima i pojedincima koji će i u ovoj godini pomoći da se sve predviđene aktivnosti sprovedu na najbolji način”, poručio je Radulović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:05
  17.2.2020.

  U godini koja za nama Ministarstvu pravde podnijeto je 90 predstavki pritužbi na rad pravosudnih organa, što je za 75 manje nego tokom 2018. godine.

 • 17:43
  17.2.2020.

  Specijalnom državnom tužilaštvu su u toku 2019. godine podnesene krivične prijave protiv ukupno 912 osoba, od čega 782 krivične prijave protiv poznatih punoljetnih učinilaca, 113 protiv pravnih lica i 17 protiv nepoznatih učinilaca. Za prošlu godinu tužilaštvo je konstatovalo porast prijava koje se tiču organizovanog kriminala.

 • 16:16
  17.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:10
  17.2.2020.

  Školske sportske igre, koje organizuje Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, počele su takmičenjem u košarci.