Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava “Sitnice koje život znače”

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 06.12.2022. u 08:13
U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20 časova, u okviru "Beo Art" revije predstava, koja se realizuje pod sloganom "Pretprazničke večeri", biće izvedena predstava "Sitnice koje život znače", koju je po tekstu Lorenca Maronea, režirao Andrej Nosov.

Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Beograd , “Beo Art” 2015 iz Beograda i Centra za kulturu Tivat, a u Nikšiću se igra u organizaciji JU Nikšićko pozorište, u okviru decembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2022.

U predstavi igraju: Mladen Andrejević, Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Dušan Matejić, Nina Nešković i Rade Ćosić.

Kostime je uradila Selena Orb, scenografiju Dejan Todorović, dramaturg je Đorđe Kosić, kompozitor Draško Adžić, a scenski pokret potpisuje Marija Milenković.

“U fokusu ove priče o ljubavi, prijateljstvu i pomoći je penzionisani knjigovođa Čezare Anuncijata, sebični namćor koji nikada nije preterano mario za ljude oko sebe. Penzionerske dane provodi mirno, uz alkohol i džangrizanje, u društvu vremešne prostitutke Rosane. Tada postaje svestan patnji s kojima se suočavaju njemu bliske osobe i pod stare dane počinje da otkriva sitnice koje život znače i dobija želju da iz korena promeni svoj karakter…“

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 5 eura!

Sve informacije u vezi predstava i rezervacije ulaznica moguće su putem telefona: 069/490-198; 067/932-646.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ), epidemiolog Dragan Laušević, saopštio je da su stvoreni uslovi da se obolijevanje od malih boginja proširi u svim kolektivima, od predškolskih, školski, gdje je veliki broj nevakcinisanih... Dijete, kod kojeg je registrovana bolest, izolovano je na vrijeme, istakao je Laušević na prezentaciji za medije.