Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Akord“ 19 godina u kulturnom životu Nikšića

akord1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 07.10.2016. u 06:29

Kulturno-kreativni centar „Akord“ nedavno je u Nikšićkom pozorištu održao koncert folklora i plesa. 

To je bila prilika i da se sumiraju Akordovi rezultati i podsjeti na početke prije 19 godina. Od tada je kroz ovu kulturnu ustanovu prošao veliki broj talentovane djece i mladih. 

Direktor Dragan Knežević kaže za naš portal da je Akord osnovan na inicijativu nekoliko entuzijasta koji su željeli poboljšanje kulturne scene Nikšića, u čemu su kako ističe, i uspjeli.

„Na početku to je bila samo muzička sekcija, a kasnije su se razvijale sve ostale. Sada postaje tri kluba za djecu. Slatki akordi, Akordova plesna akademija i Akordov dječiji teatar. Sva tri kluba rade sa uspjehom. Održavamo koncerte, predstave i bavimo se zaista predanim radom sa djecom za koji je neophodno puno strpljenja i znanja“, poručuje Knežević.

Iz godine u godinu, kako kaže direktor, mijenja se broj članova, ali je to uvijek solidan broj.

„Osim što se bavimo djecom tu su i Akordov teatar za mlade, koji je do sada na festivalima u Bijelom Polju i Subotici osvojio više od 60 nagrada. To dovoljno govori o kvalitetu predstava, našem radu i klubu. Dodao bih da osim mene u klubu rade instruktori Tanja Čolević, Valentina Knežević i Đurđica Knežević, a radi se predano i odgovorno, tako da uspjesi ne izostaju“, ističe on.

Poručuje i da je sam počeo da se bavi ovim poslom prije 19 godina vodeći mali hor, a nakon nekoliko godina su osnovane druge sekcije.

„Pozorištem se bavim intezivno. Klub postiže velike uspjehe kako na dječjoj, tako i na sceni za odrasle. Takođe, naša predstava „Princ bez miraza“ je prikazana u dva termina u sklopu Septembarskih dana za djecu osnovnih škola“, navodi Knežević.

Naredne godine slave jubilej 20 godina postojanja.

„Povodom jubileja sljedeće godine ćemo u sklopu naše tradicionalne manifestacije „Dani akorda“, koja se održava u maju imati nove pozorišne, manekenske, plesne numere i sve će to biti za naš praznik, tačnije proslavu našeg rođendana“, kazao je Knežević i pozvao djecu uzrasta od tro do 14 godina da se upišu jer je, kako je kazao, upis uvijek otvoren i svi su dobrodošli. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.