Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Auto(r) na korzou”: Veče Selimira Radulovića

  • Autor onogost.me
  • 05.08.2022. u 06:13

Četvrtog dana nikšićkog festivala knjiga "Auto(r) na korzou" od 20.30h gostuje Selimir Radulović, istaknuti srpski pjesnik, antologičar i trenutni upravnik Biblioteke Matice srpske u Novom Sadu. 

Rođen je na Cetinju, gdje je završio osnovnu i srednju školu, dok je jugoslovensku književnost završio na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Bio je urednik Centra za umetnost na novosadskoj Tribini mladih, zatim u Kulturnom centru Novog Sada, potom savjetnik za izdavačku delatnost predsednika Pokrajinskog komiteta za informisanje. Bio je i direktor Sterijinog pozorja.

Predsjednik je Upravnog odbora Srpskog narodnog pozorišta, potpredsednik Udruženja književnika Srbije i član Upravnog odbora Matice srpske.

Njegove pjesme su prevođene na brojne jezike, a dobitnik je najznačajnijih nagrada u regionu.

Medijator je urednik festivalskog programa, književnik Slađan Gorčin Blagojević.

Festival organizuje Udruženje knjižara i izdavača Crne Gore, pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić, a uz podršku nikšićke Turističke organizacije. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.