Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Brazilski virtuoz na Gitar festu

242091411_856131535081286_3389422161923392763_n
Gitar fest Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 20.09.2021. u 22:05

Jedan od najdarovitijih brazilskih umjetnika, Yamandu Costa, nastupiće večeras u Nikšićkom pozorištu, u okviru druge večeri 16. Međunarodnog festivala gitare. 

Ovaj virtuoz na gitari sa sedam žica trenutno je jedan od najpoznatijih izvođača ove južnoameričke zemlje, koji iza sebe ima 28 albuma i četiri DVD izdanja. Stvorio je poseban stil koji opisuju kao izuzetan spoj „tipične muzike sa juga Brazila, Chora i Sambe, sa akrobatskim pasusima, visokim tempom, a opet vrlo delikatnim i melodičnim komadima”.

Nastup je zakazan u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Ovogodišnji Gitar fest trajaće do 24. septembra, a iz organizacije su najavili da će se festival realizovati u skladu sa svim aktuelnim epidemiološkim mjerama i preporukama institucija, te će publika koncertima moći da prisustvuje samo ukoliko ispunjava jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne COVID potvrde.

Festival realizuje NVO „Anagastum Guitar Society“, uz podršku Muzičkog centra Crne Gore, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, Opštine Nikšić i JU „Nikšićko pozorište“. Nikšićki festival sa Međunarodnim takmičenjem gitarista u Tivtu pod pokroviteljstvom su Evropske unije, dio su platforme Euro Strings – European Guitar Festival Collaborative, koja se jednim dijelom finansira iz budžeta EU programa Kreativna Evropa. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U sali “Zahumlja” u 18 časova biće predstavljeno kritičko izdanje „Šćepan Mali“, Petra II Petrovića Njegoša. Priređivač izdanja je prof. dr Radmilo Marojević.