Cinema 213: Danas pet projekcija

Cinema 213
 • Autor onogost.me
 • 02.10.2022. u 11:40
Posjetioce bioskopa Cinema 213 posljednjeg dana ove sedmice očekuje pet filmova.

Animacija “Finikove avanture” otvoriće dan u 13h.

Slijedi “Sveta Petka – krst u pustinji” u 14.30h.

Pobožna djevojka Paraskeva, napušta svoj život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju gdje provodi narednih 40 godina svog života, boreći se sa iskušenjima, gresima i unutarnjim demonima. Pratimo njen put od obične djevojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja.

Bočna priča nam govori o dvije žene (arapkinji Zejnebi iz beduinskog plemena i Paraskevi) koje potiču iz različitih kulturnih, socijalnih i vjerskih sredina, ali dijele iste ljudske emocije i vrijednosti i stvaraju neobično prijateljstvo svojim čistim srcima. Tokom boravka u pustinji, Zejneba je Paraskevin jedini prijatelj, ali i ogledalo i odraz spoljnjeg svijeta koji je Paraskeva napustila. Film je nastao po istinitoj priči i romanu “Petkana” Ljiljane Habjanović Đurović.

U 16.45h prikazaće se film “Osmijeh”.

“Nakon što je bila svjedok bizarnog, traumatičnog događaja u koji je bio umiješan i jedan pacijent, doktorka Rouz Koter počinje da osjeća zastrašujuće pojave koje ne može da objasni. Dok nezamislivi užas polako obuzima njen život, Rouz mora da se suoči sa svojom problematičnom prošlošću, kako bi preživjela i pobjegla od svoje zastrašujuće, nove stvarnosti”, navodi se u sinopsisu filma.

Romansa “Karta za raj” čeka vas u 19h, a zatim u 21h romantična komedija “Ala je lep ovaj svet”.

“Ljubiša, dobro nadzemaljsko biće čiji je zadatak da spoji ljude u bračnu zajednicu, već dugo je neuspješan u svom poslu. Ovog puta se zarekao da će spojiti Batu, neafirmisanog i isfrustriranog filmskog reditelja i Unu Lazarević, najpoznatiju TV voditeljku i površnu mega zvijezdu, autorku čuvene, pomodarske emisije ,,Šetnja sa lavom” . Ljubiša stvara okolnosti koje bi ih sjedinile, ali stvari ne idu uvijek glatko kako smo ih zamislili…”, navodi se u sinopsisu filma.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ovogodišnji laureati nagrade „Zaloga", koju Književna zajednica „Vladimir Mijušković“ iz Nikšića dodjeljuje od 1986. godine, su Milica Kralj za poeziju i Milovan Miki Radulović za likovnu umjetnost.
  U bioskop Cinema 213 stiže novi film "Avatar: Put vode" koji će premijerno biti prikazan u srijedu, 14. decembra, u 20 sati.