Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
07:46
15.5.2019.

Cinema 213: Danas tri projekcije

Ove srijede u bioskopu Cinema 213 čekaju vas tri filma.


Animirani film „Manu munja“ čeka vas u 16.30h. Manu odrasta vjerujući da je galeb, kao njegovi roditelji Iv i Blanš, i brat Luka. Trudi se da pliva, lovi ribu i leti poput njih, ali izgleda da nije mnogo nadaren. Na prvom času letenja otkriva da je usvojen i da pripada rijetkoj vrsti ptica - čiope, koje nisu u dobrim odnosima sa galebovima. Poslije velikog šoka, Manu upoznaje pripadnike svoje vrste koji mogu da skakuću po vazduhu, baš kao i on. Tada saznaje da oni imaju i posebnu moć da predosjete oluju. Manu leti sa njima i uživa. Hrabar je i odlučan da spasi jaja svoje vrste od pacova koji ih kradu.

Živeći sa galebovima, naučio je još neke vještine koje su mu sada dobrodošle. Nažalost, njegovog brata Luku jednog dana povrijedio je pacov, zbog čega je okrivljen Manu. On ne shvata neprijateljstvo između galebova i čiopa, i odlučuje da zauvijek ode, ali ubrzo će početi da tuguje za porodicom. I baš tada, predosjetiće da se sprema veliko nevrijeme, zbog čega će se vratiti da upozori galebove na opasnost. Oni mu, međutim, ne vjeruju i upadaju u oluju. Pred Manuom je sada težak zadatak. Mora brzinom munje da ubijedi drugare čiope da se pomire sa galebovima, kako bi ih spasli iz oluje i tako zajedno naučili lekciju o poštovanju različitosti.

Termin u 18.15h donosi „Arktik“. Čovjek koji je, nakon avionske nesreće, ostao zarobljen na Arktiku, mora da odluči da li da ostane u relativnoj sigurnosti svog improvizovanog kampa ili da krene na opasno putovanje u nepoznato, u potrazi za neizvjesnim spasom.

Triler “Uteja: 22. jul”, koji je zasnovan na istinitoj priči, prikazaće se u 20h. Teroristički napad na kamp na ostrvu blizu Osla desio se 22. jula 2011. godine. Priča prati osamnaestodogišnju Kaju i njene prijatelje koji su se tog kobnog dana našli u kampu, na ostrvu Uteja i zatekli u žarištu ovog terorističkog napada. Na ostrvu Uteja u trenutku napada je bilo preko 600 tinejdžera, koji su spas od pomahnitalog ubice tražili po stijenama, iza drveća i u zgradama.

Ostale vijesti iz kategorije