Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Cinema 213: Na današnjem repertoaru tri projekcije

46313372_471102366749774_6132538829908738048_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 16.11.2018. u 07:05

Posjetioci bioskopa Cinema 213 danas će biti u prilici da pogledaju dva filma.

Akcija „Vazdušni udar“ čeka vas u 15.40h. U ovoj epskoj ratnoj priči iz Drugog svjetskog rata Brus Vilis se nakon dužeg vremena vraća u velikom sjaju. Tokom 1940. godine, petoro Kineza, obučenih od strane američkog pukovnika (kojeg glumi Brus Vilis) borilo se protiv napada japanskih aviona, kako bi zaštitili važan uređaj za šifrovanje u gradu Chongqing. Drugi najskuplji kineski film, u poslednjih 10 godina, donosi epske scene vazdušnih okršaja, dok se u pozadini krvavih borbi odigrava špijunska afera, koja bi mogla da promijeni tok rata. Jednu od glavnih uloga tumači i dobitnik Oskara Edrijen Brodi, dok je kreativni producent Mel Gibson.

„Južni vetar“ prikazaće se nakon toga i to u dva termina – 18 i 20.30h. Scenario, koji potpisuju Petar Mihajlović i Miloš Avramović, inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje i oslikava suštinsku borbu između dobra i zla. Istovremeno, to je poučna priča upućena mladima, ispričana kroz isprepletane sudbine svih onih koji su u želji za boljim životom, napravili pogrešan izbor. U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan… U filmu igraju Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, kao i gosti iz Bugarske Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.
U sali Javne ustanove “Zahumlje” večeras, u 19 časova, biće održana tribina “Agora” koju moderira urednica kulturnog programa Anđela Peković.
Povodom 200 godina od rođenja pjesnika Branka Radičevića nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“ u okviru tribine „Svobodijada“ raspisala je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.