Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Do 100.000 dolara za projekte za kulturnu raznolikost

emblem_en_rgb300
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 26.03.2021. u 11:19

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko) objavila je dvanaesti konkurs za podnošenje zahtjeva za finansiranje projekata sredstvima iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. 

Među potencijalnim korisnicima sredstava fonda je i Crna Gora, kao članica Konvencije o zaštiti i promovisanju raznolikosti kulturnih izraza.

Maksimalan iznos sredstava koji se može potraživati predloženim projektom je 100.000 dolara.

Međunarodni fond za kulturnu raznolikost, kako se navodi, pruža podršku projektima koji vode ka strukturalnim promjenama kroz uvođenje i/ili izradu politika i strategija koje imaju direktan uticaj na stvaranje, proizvodnju, distribuciju i pristup raznolikosti kulturnih izraza, kao i jačanje institucionalne infrastrukture, uključujući profesionalne i organizacione kapacitete, a podržavajući održive lokalne i regionalne kulturne industrije.

“Projekti podržani od Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost imaju širok spektar aktivnosti / od izgradnje kapaciteta i kulturnog mapiranja do analize politika i razvoja, kao i podrške preduzetništvu i konsolidaciji kulturnih industrija”, kazali su iz Ministarstva.

Na konkurs mogu aplicirati organi javne uprave, institucije i nevladine organizacije, a aplikacije se ispunjavaju isključivo na onlajn aplikacionoj platformi, na engleskom ili francuskom jeziku.

“Krajnji rok za onlajn podnošenje aplikacija je 16. jun 2021, u podne, a nakon toga uslijediće proces nacionalne predselekcije projekata koji sprovodi Nacionalna komisija za Unesko”, navodi se u saopštenju.

Rok za predselektovanje projekata od strane Nacionalne komisije i dostavljanje prijedloga ka Unesko je 16. jul 2021. godine. Uspješne podnosioce zahtjeva Sekretarijat će obavijestiti tokom januara 2022. na veb sajtu Konvencije.

“Više informacija o uslovima konkursa, kao i dodatna pojašnjenja i kriterijume evaluacije, uz uputstvo za podnošenje zahtjeva, možete naći na linku:  https://mpnks.gov.me/rubrike/_KULTURA/241366/Dvanaesti-UNESCOkonkurs-za-finansiranje-projekata-iz-Fonda-za-kulturnu-raznolikost.html”, kazali su iz Ministartsva.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci