Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dvije premijere Akordovih predstava

  • Autor onogost.me
  • 31.05.2022. u 06:18

Završne večeri manifestacije "Dani Akorda 2022" u Nikšićkom pozorištu biće premijerno izvedene dvije predstave.

U 18 časova biće izvedena predstava za djecu Akordovog dječjeg teatra “Snežanina bajka”, koju je po tekstu Đurđe Lili, adaptirao i režirao Dragan Knežević.

U predstavi igraju: Kalina Delibašić, Staša Niković, Bojana Miljanić, Vasilisa Vujičić, Blagoje Karadžić, Vasilisa Kovač, Aleksa Eraković, Sofija Nikčević, Helena Ćiraković, Nikoleta Vračar, Jakša Vukotić, Matija Andrijašević, Lara Kankaraš, Nikolija Nikčević i Jakov Vrbljanac

Za ton je zadužena Nikolina Radulović, majstor svijetla je Vojo Mrvaljević, a muziku i efekte uradio je Dragan Knežević.

Dva sata kasnije, u 20 časova, najavljena je premijera predstave za djecu Akordovog omladinskog teatra “Narcotic blues”, za koju su tekst pisali članovi Akordovog omladinskog teatra i Dragan Knežević, koji potpisuje režiju.

“Narcotic blues” je nastao na bazi djela “Mi djeca sa stanice ZOO”. Vođeni idejom da na pozorišnim daskama slikovito prikažemo sav pakao droge među mladima, napravili smo svojevrstan mix ispovjesti narkomana kroz igranu i “dokumentarnu” formu. Ono što je dodatni kvalitet teksta predstave je da su uz režisera ove predstave, učešće u pisanju uzeli glumci Omladinskog teatra. Predstava je i opomena prvenstveno mladima, njihovim roditeljima i svim institucijama koje se bave ovom problematikom”, navodi se u opisu predstave.

U predstavi igraju: Marija Perišić, Stefan Mumović, Milan Eraković, Andrea Drašković, Vaso Lalićević, Nikolina Radulović, Sara Perišić, Itana Pavlović, Helena Jovanović, Katarina Vorotović, Duška Karadžić, Ana Badnjar, Nikolina Vorotović i Sara Barović.

Ulaz na obje predstave je besplatan.

Manifestaciju “Dani Akorda 2022”, organizuje Kulturno kreativni centar “Akord”, u saradnji sa JU Nikšićko pozorište, a u okviru majskog repertoara Nikšićke kulturne scene.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci