Džez veče u “Zahumlju”

onogošt.me
 • Autor onogost.me
 • 13.01.2023. u 07:51
Veče džeza biće organizovano večeras, u 20.30 časova, u sali „Zahumlja“.

Publika će imati priliku da uživa u nastupu vrhunskih izvođača džez muzike – Sare Jovović (klavijature), Maše Vujadinović (vokal) i Milorada Šula Jovovića(gitara).

Događaj se organizuje u okviru januarskog repertoara Nikšićke kulturne scene, a ulaz je slobodan.

Jovović je završila Srednju muzičku školu„Vasa Pavić“ za klasični klavir u Podgorici. Nastupala je na brojnim festivalima, među kojima je Made in NY Jazz festival u Podgorici od 2016. do 2020. godine, dok je sa “Piva džez” bendom nastupala na džez festivalu u Bijelom Polju, Petrovcu i džez festivalu „Tri kanjona“ u Pivi.

“Nastupala je i u Berlinu, u čuvenom ‘Zig-Zag’ džez klubu sa ocem, Šulem Jovovićem, i osnivačem benda Benom Kraefom, gdje je imala priliku da izvodi crnogorske džez obrade i originalne kompozicije. Prisustvovala je i raznim džez radionicama – u Podgorici, koju je vodio Vasil Hadžimanov, u Herceg Novom, koju su vodili Brad Leali i Claus Raible, i u Peruđi na Umbria jazz festivalu, gdje je i dobila stipendiju za prestižni ‘Berklee College of Music’“, piše u najavi koncerta.

Maša Vujadinović je završila nižu i SMŠ “Vasa Pavić”, kao đak generacije. Pohađala je dva instrumentalna odsjeka, klavir i solo pjevanje. Studira na “Berklee College of Music” u Bostonu, čiji je stipendista. Više puta je predstavljala Crnu Goru na festivalima visokog ranga, među kojima je i dječija Evrovizija.

Milorad Šule Jovović je vođa prvog crnogorskog džez sastava “Piva džez band“, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski džez muzičari, a završio je Muzičku akademiju na Cetinju. Radi kao profesor na izbornom predmetu džez u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Svira razne stilove od bluza, svinga, be-bop-a, do hard bop-a i funk-a. Radi i kao studijski muzičar, naročito kao solo gitarista. Učestvovao je u raznovrsnim muzičkim projektima i sarađivao sa mnogim uglednim kolegama iz svijeta džez muzike, među kojima su i oni internacionalnog kalibra, kao npr. François Jeanneau.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predstavnik bivših radnika nikšićke Željezare Ivan Vujović saopštio je za TVCG da je sa Elektroprivredom (EPCG) dogovoreno da će u novoj kompaniji biti zaposleno 197 radnika, koji će prvih mjesec dana raditi po ugovoru o djelu. Nakon toga novoosnovana firma EPCG-Željezara Nikšić raspisaće konkurs za zapošljavanje.
  Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu večeras u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.