Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
16:17
8.11.2018.

„Fantastično putovanje u OZ“ i „Kondorito – avantura u svemiru“ u Nikšićkom pozorištu

Animirani film u 3D tehnologiji „Fantastično putovanje u OZ“ biće prikazan u Nikšićkom pozorištu u subotu, 10. novembra u 11h, dok će narednog dana u istom terminu biti prikazan i crtani „Kondorito – avantura u svemiru“.


Sinhronizovani animirani film „Fantastično putovanje u OZ“ je nastavak jedne od najomiljenijih bajki svih vremena. Ova priča prati devojčicu Doroti (unuku nadaleko poznate Doroti) koja odlazi u čarobnu zemlju OZ pomoću bakinih magičnih cipelica. Ona stiže u pravi čas da spase Smaragdni grad od lukavog Urfina Džusa i njegovih drvenih vojnika. Stari drugari Limeni, Strašilo i Lav uz pomoć Doroti pokušaće da poraze Urfinovu vojsku i otkriju razlog njegove mrzovolje.

Reditelj sinhronizacije bio je Dragan Vujić Vujke, koji ujedno glumi i glavnog negativca Urfina. Doroti je na našem jeziku oživela mlada talentovana glumica Nevena Đoković, a njenog vernog pratioca, psa po imenu Toto, Milan Antonić. Strašila glumi Nikola Šurbanović, Lava Duško Radović, a Limeni je Jovan Jelisavčić. U ostalim ulogama slušaćemo Dušicu Novaković, Jadranku Pejanović Bugarski, Nikolu Nemeševića Nemeša, Slobodana Tešića i Marka Markovića. Za miks zvuka je bio zadužen studio Audio Wizard M&D.

Crtani film „Kondorito – avantura u svemiru” predstavlja ekranizaciju najpopularnijeg stripa u Latinskoj Americi. Avantura u stilu Indijane Džounsa prati Kondorita i njegove drugare u ludoj akciji punoj smijeha, u kojoj stiže čak i do svemira.

Režiju sinhronizacije potpisuje Dragan Vujić Vujke, uz podršku Audio Wizard studija. U glavnoj ulozi samog Kondorita slušaćemo Slobu Stefanovića, a u ulozi Pece Atletika – Sergeja Ćetkovića.

U ostalim ulogama djecu i roditelje zabavljaće Nikola Bulatović, Danijel Korsa, Dušan Kaličanin (u urnebesnom izvođenju lika Kondoritove tašte Gromislave), Sofija Juričanin, Dušica Novaković, Marko Marković, Nikola Šurbanović, Zdravko Savić, Ivan Zablaćanski, Duško Radović, Miroljub Turajlija i Slobodan Tešić.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 2,5 eura, u intervalu od 10h do 20h.

Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566 i 068/461 310.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:39
  20.3.2019.

  Branka je imala zanimljivu karijeru, prošla je sve žanrove narodne muzike koji su bili zanimljivi i popularni u to doba. Sada mogu, bez rezerve, da kažem da posle Ksenije Cicvarić mi nijesmo imali značajniju vokalnu solistkinju. Branka je uspjela ono što je u muzici jako teško, da joj uzor bude velika Ksenija, a da Branka ostane svojstvena i prepoznatljiva - na ovaj način moderator večeri Milorad Mićo Miranović opisao je gošću na sinoćnoj tribini „Kultopis“.

 • 08:09
  20.3.2019.

  U sali JU „Zahumlje“ večeras u 19h održaće se promocija zbirke pjesama „Doba“ autora Đorđa Šćepovića.

 • 08:01
  20.3.2019.

  Na današnjem programu bioskopa Cinema 213 naći će se tri filma.

 • 19:19
  19.3.2019.

  Crnogorski simfonijski orkestar u petak, 22. marta sa početkom u 20h, održaće koncert pod nazivom „Betoven u Nikšiću“.