Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Film „Radnička klasa ide u pakao” večeras u Nikšićkom pozorištu

Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 13.04.2024. u 08:07
Igrani film „Radnička klasa ide u pakao” reditelja i scenariste Mladena Đorđevića biće prikazan u sali Nikšićkog pozorišta večeras sa početkom u 20 časova.

”Nakon što su u požaru i sumnjivoj privatizaciji izgubili svoje bližnje, svoj posao i dostojanstvo, grupa bivših radnika u borbi za pravdu pribjegava natprirodnom. Fabrika koja je nekada zapošljavala cijeli grad i okolna sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta u kome je grupa njenih radnika stradala u namjerno podmetnutom požaru. Preostali radnici, devastirani gubitkom svojih najmilijih i posljedičnom korumpiranom prodajom fabrike, pokreću proteste, ali čini se da su njihovi napori uzaludni i ne daju konkretne rezultate. Osjećajući se napuštenim od strane vlasti, pa čak i crkve, oni traže utjehu i odgovore u natprirodnom. Harizmatična Svetlana (Tamara Krcunović), bivši robijaš Mija (Leon Lučev) i drugi radnici udružuju se kako bi istražili mistične puteve nade i pravde. Dok nespretno zaranjaju u tajanstveno carstvo, prolaze kroz socijalno i emocionalno oslobađenje i neočekivano otkrivaju unutrašnju moć za koju nisu znali da posjeduju”, navodi se u najavi filma.

Uloge tumače: Tamara Krcunović, Leon Lučev, Momo Pićurić, Ivan Đorđević, Lidija Kordić, Mirsad Tuka, Szilvia Krizsan, Olivera Viktorović, Tomislav Trifunović, Dobrila Stojnić…

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci