A Galerija: Izložba radova „Naod slike i crteži“

naod
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2015. u 07:04

U A Galeriji (Trim centar), večeras će, sa početkom u 19 časova, u okviru XVIII Nikšićkih književnih susreta, biti otvorena izložba radova "NAOD SLIKE I CRTEŽI", slikara Naoda Zorića.

XVIII Nikšićke književne susrete organizuju Opština Nikšić i Ministarstvo kulture Crne Gore, a u okviru manifestacije “Septembarski dani – Nikšić 2015” i PROGRAMA PODRŠKE RAZVOJU KULTURE U NIKŠIĆU.

Izložbu će otvoriti slikar Ilija Branko Burić.

Naod Zorić rođen je 1968. godine u Đurđevića Tari, Crna Gora. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsjek slikarstvo, u klasi profesora Dragana Karadžića 1993. godine. Postdiplomske studije završio je na Fakultetu likovnih umjtnosti u Beogradu u klasi profesora Radomira Reljića 1995. godine. Član je ULUCG od 1994.godine.

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su I nagrada za crtež na FLU Cetinje 1991. godine, Nagrada za sliku na 25. Hercegnovskom salonu (kao najmlađi učesnik) 1992. godine, I nagrada za sliku na FLU Cetinje 1992. godine, Nagrada “Milunović, Stijović, Lubarda“ ULUCG, 2007. godine.

Izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Radovi Naoda Zorića se nalaze u muzejima, galerijama i privatnim kolekcijama.
Snimljen je dokumentarni film “Ozbiljna igra – prozor Naoda Zorića“ 2003. godine u produkciji RTS-a, urednika i reditelja Božidara Kalezića.

Živi i radi u Kolašinu.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Otvoren je šesti po redu konkurs za kratku priču Biber. Kratke priče mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.
Studentski teatar iz Podgorice izvešće večeras predstavu “Restoran Desert flower” u velikoj sali JU “Zahumlje”, sa početkom u 18 časova.