A Galerija: Izložba radova „Naod slike i crteži“

naod
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2015. u 07:04

U A Galeriji (Trim centar), večeras će, sa početkom u 19 časova, u okviru XVIII Nikšićkih književnih susreta, biti otvorena izložba radova "NAOD SLIKE I CRTEŽI", slikara Naoda Zorića.

XVIII Nikšićke književne susrete organizuju Opština Nikšić i Ministarstvo kulture Crne Gore, a u okviru manifestacije “Septembarski dani – Nikšić 2015” i PROGRAMA PODRŠKE RAZVOJU KULTURE U NIKŠIĆU.

Izložbu će otvoriti slikar Ilija Branko Burić.

Naod Zorić rođen je 1968. godine u Đurđevića Tari, Crna Gora. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsjek slikarstvo, u klasi profesora Dragana Karadžića 1993. godine. Postdiplomske studije završio je na Fakultetu likovnih umjtnosti u Beogradu u klasi profesora Radomira Reljića 1995. godine. Član je ULUCG od 1994.godine.

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su I nagrada za crtež na FLU Cetinje 1991. godine, Nagrada za sliku na 25. Hercegnovskom salonu (kao najmlađi učesnik) 1992. godine, I nagrada za sliku na FLU Cetinje 1992. godine, Nagrada “Milunović, Stijović, Lubarda“ ULUCG, 2007. godine.

Izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Radovi Naoda Zorića se nalaze u muzejima, galerijama i privatnim kolekcijama.
Snimljen je dokumentarni film “Ozbiljna igra – prozor Naoda Zorića“ 2003. godine u produkciji RTS-a, urednika i reditelja Božidara Kalezića.

Živi i radi u Kolašinu.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Dobra vijest stiže iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara. Radovi na rekonstrukciji kulturnog dobra Dvorca kralja Nikole biće konačno nastavljeni, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.
Najavljeni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kojim je ovogodišnji Nikšić guitar gestival trebalo da bude otvoren 6. oktobra, otkazan je usljed objektivnih nemogućnosti članova orkestra da prisustvuju.