Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Galerija „Nikola I“: Solistički recital Ane Cerović – Zvicer

13427988_1791679021064494_7356626934063801622_n_1
  • Autor onogost.me
  • 12.06.2016. u 07:03

U Galeriji „Nikola I“ večeras će od 20h biti upriličen solistički recital Ane Cerović – Zvicer, diplomirane kontrabasistkinje koja je završila je studije na Muzičkoj akademiji u Ljubljani, u klasi našeg cijenjenog izvođača i pedagoga, profesora Zorana Markovića. 

2005. godine završila je nižu i srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici. Dobitnik je diplome „Luča“ za odličan uspjeh u srednjoj muzičkoj školi kao i nagrade „Srebrna lira“ na Republičkom takmičenju mladih muzičara Crne Gore 2007. u kategoriji za kontrabas solo.

Poslije završenog trogodišnjeg obrazovanja na muzičkoj akademiji na Cetinju, 2008. godine , u klasi profesora Pavela Aksamita, upisuje redovne studije na Muzičkoj akademiji u Ljubljani. Svirala je u različitim sastavima u Crnoj Gori i Sloveniji. Tokom studija u Ljubljani bila je član kamernog gudačkog orkestra kojim rukovodi koncertmajstor Slovenačke filharmonije Janez Podlesek.

Kao član baroknog orkestra 2012/2013. godine u projektu sve tri umjetničke akademije Univerziteta u Ljubljani, učestvovala je u izvođenjima Monteverdijeve opere „Orfej“ u Ljubljanskoj operi, kojom je dirigovao maestro Egon Mihailović. Svirala je i sa duvačkim orkestrom muzičke akademije u Ljubljani, a u simfonijskom orkestru pomenute akademije sa kojim je svirala tokom čitavog školovanja, imala je priliku da stiče znanje i praksu i kao vođa svoje sekcije, u projektima tokom jedne školske godine. Pored koncerata na nivou akademije svirala je i u simfonijskom orkestru RTV Slovenija, orkestru Slovenske vojske, kamernom orkestru Festine, Celjskom kamernom orkestru, Camerata Labacensis, ženskom orkestru Muzidore, Balkanskom kamernom orkestru i drugim. Brojne projekte koje je imala tokom studija u Ljubljani obilježili su dirigenti među kojima su: Anton Nanut, Uroš Lajovic, Marko Letonja, En Šao, Sian Edwards, Stojan Kuret i drugi.

Pohađala je majstorske kurseve kod cijenjenih pedagoga: Zorana Markovića, Boža Paradžika, Duncun McTiera, Rinata Ibragimova, Hans Roelofsena i drugih. Član je međunarodnog orkestra Akademije „Branimir Slokar“ iz Ljubljane u kom je mentor i vođa sekcije kontrabasa između ostalih bio i cijenjeni kontrabasista Amerigo Bernardi.

Crnogorskoj publici se nedavno predstavila solističkim recitalima u sali Muzičke škole u Nikšiću, u Crkvi Svetog Duha u Kotoru, u Ministarstvu kulture na Cetinju i na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici. Od novembra 2014. godine je stalan član crnogorskog simfonijskog orkestra.

Organizator je JU „Muzeji i galerije“ u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 

Ulaz je slobodan.

PROGRAM KONCERTA:
Annibale Mengoli: 
Koncertantna Etida br. 4
Paul Hindemith
Sonata 
Allegretto
Scherzo
Molto adagio
Lied. Allegretto grazioso

J.S Bach
Preludijum iz Druge svite za violončelo solo

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.